Bryton Shang, CEO i Aquabyte er fornøyd med å havne på den gjeve teknologilisten. Foto: Pål Mugaas Jensen

Aquabyte inn på eksklusiv liste

Teknologiselskapet Aquabyte har havnet på en eksklusiv liste som fremhever de 100 mest lovende private selskapene innenfor kunstig intelligens i hele verden. Aquabyte er det eneste selskapet innenfor akvakultur på denne listen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vår satsing på Aquaculture AI, maskinlæring og avanserte algoritmer har gitt våre kunder et kvantesprang innenfor teknologi, og vi er stolte av å bli annerkjent internasjonalt for vår forskning, utvikling og produktserie, sier grunnlegger og CEO av Aquabyte, Bryton Shang.

- Vi er glade på vegne av våre kunder som får det mest teknologisk avanserte maskinlæringsverktøyet som finnes i dagens akvakulturmarked – til hjelp med automatisk lusetelling, vektdatamålinger og fiskevelferdsregistreringer. 

Femte år

Dette er det femte året CB Insights har annerkjent de mest lovendende private selskapene innenfor kunstig intelligens med AI 100, og dette der en av de mest globale gruppene de noensinne har sett.

- I år spenner listen over 18 ulike industrier, hvor man jobber med alt fra klimarisiko til medisinsk FoU, sier CEO i CB Insights, Anand Sanwal.

- Forrige års AI 100 selskaper fikk økt fokus, omtale og omsetningsøkning etter å ha havnet på listen, og over 50 % av selskapene fikk økt finansiering (toalt over $5.2 milliarder). Ettersom industri etter industri går inn i AI, forventer vi at selskap i årets liste vil oppleve økt interesse fra investorer, oppkjøpere og kunder, sier han videre.

Undersøkelsen fra CB Insights’ team velger ut AI 100 fra over 6.000 selskaper basert på mange faktorer, inkludert patentaktivitet, investorkvalitet, nyhetsanalyse, Mosaic Score, markedspotensial, partnerskap, konkurranse, teamstyrke og selve teknologiens nyhetsverdi. Mosaic Score, som er basert på CB Insights' algoritme, måler det totale vekstpotensialet til selskaper for å forutse selskapets momentum.