Foto: Åkerblå AS: «Labridae» er 40 fots arbeidsbåt på plass i Sandnessjøen.

«Labridae» på plass i Sandnessjøen

«Nytt» arbeidsverktøy er endelig på plass og til disposisjon for Åkerblås miljøavdeling i Sandnessjøen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

«Labridae» er 40 fots arbeidsbåt som ble levert til Åkerblå av Skarsvåg boats i 2018. Siden har den blitt benyttet i arbeider ved Åkerblås hovedkontor på Frøya.

Båten er allerede blitt godt mottatt av våre ansatte i Sandnessjøen og blir ikke liggende stille i sin nye hjemmehavn. Båten skal løse oppdrag for oppdrettsnæringen og andre private og offentlige aktører. Oppdragene består blant annet i strømmålinger, prøvetaking og kartlegging av havbunnen.

Leder for Åkerblås miljøavdeling Region nord, Frode Bjørklund, er glad båten endelig er på plass i Sandnessjøen. Dette er noe våre ansatte ved avdelingen har ventet på en god stund.

- Det skjer mye i næringen og vi har over en tid sett at den båten vi har hatt her ikke har vært optimal i forhold til våre behov. Økende oppdragsmengde har gjort det nødvendig å disponere om båtene i Åkerblå. Denne båten var bygget med fokus på ergonomi og tilpasninger for bedret HMS om bord for våre konsulenter samtidig som den er utstyrt med alt av nødvendig utstyr som letter deres arbeid. Den vil helt klart øke vår kapasitet i området noe våre kunder skal nyte godt av. Med «Labridae» vil våre miljøkonsulenter i Sandnessjøen ha et solid verktøy for fremtiden og vil kunne dekke et større område og være mindre sårbarhet for vær og vind.

God fiskehelse, god fiskevelferd, godt miljø = nødvendige forutsetninger for en lønnsom og bærekraftig produksjon av oppdrettsfisk.