Eidsfjord Sjøfarm har bestilt en lignende modell som denne fôrflåten med flatt tak for å bedre stå imot dårlig vær. I tillegg skal Eidsfjord Sjøfarm ha utfôring i baug – det har ikke denne modellen. Foto: AKVA group.

Eidsfjord Sjøfarm investerer i værhard fôrflåte

Eidsfjord Sjøfarm har kjøpt en AC600PV fôrflåte med flatt tak, fleksibel utfôring fra side og v-baug og med kamerasystem for fjernstyring. Dermed er den skreddersydd for selskapets tøffeste lokaliteter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fôrflåten AC600PV er oppdrettsselskapets sjuende fôrflåte fra AKVA group, og skal settes inn på lokaliteten Haukøya Øst i Nord-Troms, kommer det frem i en pressemelding. 

Denne flåtemodellen ble første gang utviklet i samarbeid med Eidsfjord Sjøfarm, og er tilpasset de barske forholdene ved Haukøya Øst med flatt tak uten styrhus. På grunn av de sterke kreftene som er i sving på lokaliteten vil det være mulig med utfôring både i v-baug og fra siden for bedre fleksibilitet. Fôrflåten fjernstyres utvendig og innvendig via kamerasystem ombord.

- Vi er stolte over å kunne levere innovative produkter i nært samarbeid med kundene våre. Eidsfjord Sjøfarm hadde behov tilpasset lokaliteten, og sammen fant vi den riktige løsningen. Vi takker Eidsfjord Sjøfarm for et godt samarbeid, sier Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør AKVA group Nordic.

Eidsfjord Sjøfarm følger utviklingen i næringen, og har de siste årene investert i nye fôrflåter og flyttet inn i et moderne tilvekstsenter.

Fôrflåten AC600PV leveres med et konvensjonelt luftfôringsanlegg, åtte fôringslinjer og er forberedt for AKVA Hybrid batteripakke. Foto: AKVA group.

- Vi har behov for fôrflåter som ligger stabilt i sjøen og som har fleksible utfôringsløsninger. AKVA group har vist seg som en trygg leverandør gjennom flere år, og ga oss den første flåten med v-baug - som er opprinnelsen til denne fôrflåten - og nå den andre leveransen med det fleksible utfôringssystemet, sier Roger Simonsen, daglig leder i Eidsfjord Sjøfarm.

Fôrflåten AC600PV leveres med et konvensjonelt luftfôringsanlegg, åtte fôringslinjer og er forberedt for AKVA Hybrid batteripakke. I og med at fôrflåten fjernstyres så har den bare et lite kontrollrom med kjøkkenkrok til bruk ved spesielle behov.

Eidsfjord Sjøfarm AS er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet. Selskapet har totalt 35 ansatte, og 16,5 laksekonsesjoner fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms. Administrasjonen og tilvekstsenteret er lokalisert på Sortland.

Fôrflåte AC600PV

  • Total tonnasje: 600t på fôrsiloer
  • Lengde 37m og bredde 12m
  • 8 stk foringslinjer
  • Skrog designet med V-bunn
  • Dimensjonert for bølgehøyde opptil 5,5 meter
  • 106 m3 ensilasjeanlegg
  • Utstyrt med 2 stk 220kva generatorer