Med fôrflåten AM400 Classic vil Philosofish øke sin produksjon av havabbor og brasme til 2000 tonn i året på lokaliteten deres på Rhodos, Hellas. Foto: AKVA group.

Fôrflåtesalg i Middelhavet

AKVA group har solgt en ny fôrflåte av typen AM400 Classic til selskapet Philosofish. 

Publisert Sist oppdatert

Med fôrflåten AM400 Classic vil Philosofish øke sin produksjon av havabbor og brasme til 2000 tonn i året på lokaliteten deres på Rhodos, Hellas.

- Philosofish er et solid, veldrevet selskap som har hatt en flott utvikling de siste årene. Det er en stor anerkjennelse for AKVA group at de bestiller en topp moderne fôrflåte til Middelhavet, sier Bruno Polichetti, daglig leder i AKVA group Hellas i en pressemelding. 

Fôrflåten er utstyrt med ti siloer, fire fôringslinjer, fjernstyring, og kan distribuere fôr inntil 40 merder ved hjelp av sine fire fôringslinjer.

- Fôrflåten fra AKVA group er imponerende og over all forventning. Det var en klok beslutning av ledelsen vår å bestille denne fôrflåten og styrke samarbeidet med AKVA group, sier Manolis Manelis, innkjøpssjef i Philosofish.

I 2020 kjøpte Philosofish nye lokaliteter og økte sin totale produksjonskapasitet fra 5 000 til 20 000 tonn årlig, og posisjonerte seg som en global leverandør av havabbor og brasme fra Middelhavet. Philosofish bruker allerede Akva Control CCS Feed Systems på fire av sine lokaliteter.

- Vi ser nå en trend til at kundene ønsker å investere i større fôrflåter i Hellas, sier Polichetti.

AM400 Classic

  • Fôringskapasitet: 400t – 10 siloer (646 m3)
  • Lengde (LOA) ekskl. plattform: 32,8 m                               
  • Dekksbredde (BOA): 10,0 m                                                  
  • Skroghøyde: 3,5 m             
  • 10 siloer
  • Kontrollrom, oppholdsrom/garderobe/wc, teknisk rom, maskinrom