Under den islandske fiskeutstillingen inngikk Akva Group en kontrakt med Laxar for leveering av båten Polarcirkel 580 Sport! På bildet ser man Gunnar Gunnarson fra Laxar og Benedikt Ernir Stefansson som gjør signeringen offisiell med et håndtrykk. Foto: AKVA Group.

AKVA Group og Laxar inngikk avtale på messe

Under årets Icelandic Fisheries Exhibition 2017 signerte Laxar og AKVA Group ny båt-kontrakt. Selskapet vant også tittelen årets stand sammen med Egersund Island.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I løpet av messen fikk AKVA group og Egersund Island signert en kontrakt på en Polarcirkel Sport 580-båt med oppdrettselskapet Laxar.

I en pressemelding skriver AKVA Group at Laxar Fiskeldi planlegger å investere i et nytt produksjonsanlegg med en total kapasitet på minst 25.000 tonn.

Islandske myndigheter har blant annet innført nye forskrifter for havbruk som i stor grad er basert på norsk NS-9415. Dette er en fordel for næringen, skriver selskapet.

Polarcirkel-båtene er selvlensende og har i motsetning til vanlige RIBS, ekstra sterke PE Polyetylen-pontonger fylt med polystyrene for optimal sikkerhet. Selskapet skriver at dette er et veldig sterkt og fleksibelt materiale som passer for alle værforhold, fra arktiske strøk til varme tropiske områder.

- Profesjonaliseringen av næringen fører til økt interesse fra investorer. Hele bransjen har fått økt tillit til at Island vil lykkes og bli en stabil lakseprodusent. De økte investeringene medfører at akvakulturselskapene nå er langt bedre rustet for å nå målene for økt produksjon på Island.

Vant pris for årets stand

Selskapet skriver videre at AKVA-gruppen har vært tilstede på messen sammen med Egersund Island, som de inngikk en formell kontrakt med 13. februar 2017. De to selskapene delte stand på messen, noe som de mener viste seg å være en suksess på mange måter, ikke bare når det gjelder felles interesser og felles satsing, men selskapene ble også tildelt prisen for beste stand.

AKVA group ASA sier de ønsker å være en del av akvakulturboomen på Island og bidra aktivt til å videreutvikle næringen. Selskapene ser også på å øke innsatsen for å styrke servicetilbudet på Island. I tillegg til salgs- og servicerepresentanter har en programvarerepresentant fra AKVA group vært tilstede.

Polarcirkel sport illustrasjonsfoto. Foto: AKVA Group.
AKVA group delte stand med Egersund EHF. De to selskapene fikk tildelt prisen for beste stand, og mener messen var en suksess. Foto. AKVA Group.