Christian Skår, daglig leder i Lc Aqua sammen med Vignir Bjartsson i Akva Group under Aqua Nor.

Nytt selskap inn i næringen - signerte kontrakt med Akva Group

Det nyoppstartede Austevoll-firmaet Lc Aqua inngikk millionkontrakt med Akva Group under Aqua Nor.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Lc Aqua er startet opp av brødrene Christian og Leif Gøran Skår fra Austevoll, som tidligere i vår solgte seg ut av serviceselskapet Yatek, som de tidligere har vært en del av. 

- Vi var med i noen år i Yatek, men ønsker nå å drive videre i vårt eget selskap, forteller de to til Kyst.no da de signerte den ferske kontrakten med Akva Group onsdag.

Christian Skår i LC Aqua og Vignir Bjartsson i Akva Group med den ferske kontrakten.

Kontrakten de har signert inneholder en helt ny notspyler med ROV, pumpe og full pakke. Selskapet har også kjøpt seg nytt servicefartøy som etter planen skal leveres i oktober, der utstyret skal monteres.

- Hvor mye er denne avtalen verdt som dere signerer i dag?

 - Det ligger på rundt fem millioner kroner, kan de avsløre til Kyst.no

Stoler på Akva Group

Vignir Bjartsson i Akva Group forteller at alle deres farkoster kan styres fra samme system om bord i fartøyet.

- Du trenger egentlig bare en kontroll til alle våre systemer, så er du raskt oppe og går, forteller han.

Skår forteller at de i flere år har benyttet seg av Akva Group og understreker at de tidligere også har vært svært fornøyd med selskapets systemer.

- Dette er egentlig den tredje notspyleren vi kjøper fra Akva Group. Vi har testet mye forskjellig, men den spyleren til Akva Group med sperreteknologi er noe vi synes er brukervennlig, samtidig som servicen er lett tilgjengelig. Det blir lite nedetid på utstyr, kontra dersom man skal importere fra andre steder.

Står på egne ben

Grunnen til at de to nå velger å stå med sitt eget selskap i Lc Aqua sier Skår-brødrene er fordi de vil være i førersete på det som skjer. 

- Nå er det 100 prosent eid av oss to, og det er slik vi vil ha det. Målsetningen vår fremover er å komme opp i fire fartøy i første trinn, konstaterer de. 

Arbeidsområdet for serviceselskapet vil være på Vestlandet, og det første fartøyet til selskapet vil etter planen være i drift fra første november. 

- Vi har avtaler klar, sier brødrene avslutningsvis.