Tuco Marine leverer spylebåt til AKVA Group. Foto: Tuco Marine.

Tuco Marine leverte arbeidsbåt til AKVA Group

Tuco Marine melder de har levert en arbeids/spylebåt til AKVA Group.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den 15 meter lange arbeidsbåten er en del av ProZero-serien for akvakulturnæringen, av typen ProZero HPC.

Båten er bygget av komposittmaterialer som reduserer fartøyets strukturvekt, og ifølge produsenten sikrer lite vedlikehold og god holdbarhet. Med den lave vekten og de to inombordsdieselmotorene koblet til Volvo Penta IPS-fremdriftssystemet med fremadvendte motrorerende propeller, kan fartøyet også nå en fart på over 33 knop.

- Vi er svært glade for å få levere dette fartøyet. Med dette overgår vi igjen markedsforventningen til slike båter, sier Jonas Pedersen, administrerende direktør i Tuco Marine i en pressemelding.

- Båtene er innrettet for spyling og inneholder foruten hovedkahytt med føreplass og sittegruppe, også en mindre kahytt til overnatting samt toalett og utvendig verksted, sier Pedersen til Skipsrevyen.no.

Båten er solgt til AKVA Group i samarbeid med Tuco Marines lokale partner på oppdrettsmarkedet, Arild Friestad fra Boat and Barge AS.

- Skrogstrukturen for denne spesielle ProZero-modellen har spesielle installasjoner og forsterkninger som gjør den ideell for oppdrettsoperasjoner. ProZero-skroget gjør båten stabil, selv i dårlig vær. Raske operasjoner under dårlig vær er kun begrenset av mennesker, skriver verftet.