Arkivfoto: Hardangerfjordseminaret UNG. Foto: Linn Therese Skår Hosteland
Arkivfoto: Hardangerfjordseminaret UNG. Foto: Linn Therese Skår Hosteland

Flere unge vil studere akvakultur

Oppdrettsnæringen er i stadig utvikling og det har søkertallene til Akvakulturlinjen på Val videregående skole i Nærøy merket, da de aldri har opplevd en så stor pågang for søkere til havbruksfaget. - Det er overraskende gode søkertall, og vi er både glade og takknemlige for den fine økningen, sier rektor ved skolen, Kjartan Åsebø til NRK.

Publisert

Val videregående skole ligger ved Folla, og har i mange år nå gjort det svært godt med sin akvakulturlinje. Nå viser årets søkertall at det aldri har vært så populært å studere akvakultur og landbruk ved skolen, melder NRK Trøndelag. 

Ferske tall viser at 120 elever ønsker seg inn på de 60 plassene skolen har å tilby.

– Det er overraskende gode søkertall, og vi er både glade og takknemlige for den fine økningen, sier rektor ved skolen, Kjartan Åsebø til NRK.

Åsebø tror veksten og optimismen i fiskeri- og oppdrettsnæringen er viktig også for skolen hans. Målet er å skape 1000 nye arbeidsplasser i Ytre Namdal om noen år .

– Jeg tror fokuset på rekrutteringen til næringen har vært viktig for oss. Næringen er opptatt av dette, og markedsfører seg slik at det er interessant for elevene. De sender ut et signal om at her blir det arbeidsplasser også i årene som kommer, sier rektoren til NRK.