Jørgen Wenberg er ansatt ved Wenberg Fiskeoppdrett, et av eierselskapene i Salten Aqua- Gruppen. Foto: Lars Antonsen.

Historiens første skole-NM i akvakultur

2. og 3. april arrangeres skole-NM i akvakultur på Inndyr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Arrangementet er organisert av Kigok i samarbeid med World Skills, Nordland Fylkeskommune og Meløy videregående skole.

- Vårt ønske er at arrangementer som dette skal bygge fag- og yrkesstolthet hos elevene, sier daglig leder i KigokTore Laugsand, i en pressemelding.

Engasjerer ungdom

Under dette historiske skole-NM er Salten Aqua representert med Jørgen Wenberg, som har sittet i styringsgruppen. Jørgen er ansatt i Wenberg Fiskeoppdrett, et av eierselskapene i Salten Aqua- Gruppen. Dette har medført en direkte involvering i planleggingen, gjennomføringen og oppgaver relatert til norgesmesterskapet.

Engasjerte elever fra Inndyr skal representere Nordland i skole-NM i akvakultur. Foto: Kigok.

- For å engasjere ungdom i næringen tidlig er det viktig at vi skaper arenaer hvor det er potensiale for stort faglig utbytte, sier Jørgen Wenberg.

Samarbeid med skoler

Ved fylkesfinalen 14. februar var det Meløy videregående skole avd. Inndyr som gikk av med seieren og som nå skal representere Nordland under den nasjonale finalen. I finalen skal de opp mot representanter for Troms, Trøndelag, Sogn og Fjordane og Rogaland.

Gildeskål Forskningsstasjon (Gifas), lokalitet Langholmen. Foto: Baard Selfors.

Kigok representerer samarbeidet mellom virksomhetene OKFM (Opplæringskontoret for Midtre Nordland) og KiG (Kunnskapssenteret i Gildeskål). Blant medlemsbedriftene som stiller med lærlingplass lokalt finner vi Gifas (Gildeskål Forskningsstasjon), et av eierselskapene i Salten Aqua- Gruppen. 

Roy-Arne Eilertsen, daglig leder ved Gifas, forteller om samarbeidet de har med skolen.

- Gifas tar imot elever fra skolen som skal på utplassering. Elevene får fokusere på drift, kvalitet, HMS og miljø. Samarbeidet er bra for både skolen og Gifas, da elevene for en læreplass og vi får tilbakemeldinger fra deltakerne.