Geir Olav Melingen går fra direktørjobb på Akvariet til å bli kommersiell direktør i Benchmark Genetics. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Geir Olav Melingen tilbake i havbruksnæringen

Melingen har de fire siste årene vært direktør for Akvariet i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det blir vemodig å slutte på Akvariet i Bergen etter snart 4 spennende år, men jeg har nå gjort oppgaven jeg var satt til og er trygg på at stiftelsen har et solid grunnlag for å utvikle Nye Akvariet, sier Geir Olav Melingen i en pressemelding.

Melingen tiltrådte som direktør for Akvariet i 2015, og har takket ja til nye utfordringer innen havbruksnæringen hos Benchmark Genetics, der han blir komersiell direktør. Stillingen er nyopprettet og reflekterer den sterke satsingen til konsernet innenfor avl og genetikk.

- Vi ser frem til å få Geir Olav tilbake i SalmoBreed og Benchmark Genetics, og er svært glade for at han har akseptert den nye stillingen i lederteamet, sier leder for Benchmark Genetics, Jan-Emil Johannessen.

- Vi er i ferd med å fullføre oppføringen av vårt nye stamfiskanlegg i Salten, og har nylig inngått en joint venture med AquaChile i Chile, så det er mange spennende kommersielle oppgaver for ham å ta fatt på i et selskap i sterk vekst, avslutter Johannessen.

Takker for god innsats

- Jeg vil gratulere Melingen med ny jobb og takke han for den gode innsatsen han har gjort for Akvariet. Geir Olav har ledet en nødvendig snuoperasjon. Han har fått ro i rekkene, og snudd svake økonomiske resultater til overskudd de siste to årene, sier styreleder Erik Bøckmann.

Akvariet har de siste to årene laget en strategi for å etablere Nye Akvariet, og stiftelsen går nå i gang med å finne en leder som kan videreføre arbeidet som er påbegynt.

- Den nye lederen av Akvariet vil få en meget spennende oppgave. Både det å ta det gode arbeidet som er igangsatt ved Akvariet videre til neste nivå, og ikke minst å realisere planene med å etablere et nytt nasjonalt opplevelse- og formidlingssenter. Dette mener vi er en av de mest spennende stillingene i havbyen Bergen, sier Bøckmann.

Styret i Stiftelsen Akvariet vil nå startet prosessen med å finne ny administrerende direktør. Melingen vil fortsette i sin stilling frem til nyttår.

Har du lyst å dele en nyhet eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.