Terje Breivik her under Sjømatdagene.

Gir seg i Haugarvoll, blir sjef for Akvariet

Terje Breivik gir seg som konsernssjef i sjømatkonsernet Rolv Haugarvoll, til fordel for ny lederrolle i Akvariet i Bergen. Selv om det var tungt å gå fra den nåværende stillingen sier Breivik at kunnskapen heldigvis vil komme han til gode i den nye stillingen.

Publisert

Styret i Stiftelsen Akvariet i Bergen har ansatt Terje Breivik som ny administrerende direktør. Breivik vil også stå i spissen for etableringen av Verdenshavsenteret O, som Akvariet vil være en del av ved ferdigstillelsen. 

- Med Breiviks solide ledererfaring nasjonalt og en visjonær tilnærming, er styret overbevist om at han vil føre organisasjonen inn i en spennende fremtid. Terje Breivik er en svært erfaren leder med betydelig gjennomføringskraft, uttaler styreleder Erik Bøckmann i en pressemelding.

Å utgjøre en forskjell for havet

Med omtrent 230.000 årlige besøkende og et dedikert team på 45, har Akvariet i over 60 år vært en bauta innen marin kunnskapsformidling. Den nytilsatte direktøren vil ikke bare utvikle denne arven, men også lede opprettelsen av det banebrytende Verdenshavsenteret O på Dokken i Bergen. Et senter med selverklært ambisjon å utgjøre en forskjell for havet.

- For meg er ikke dette bare en jobb, men en unik mulighet til å få være en del av prosjektet som skal utgjøre en forskjell for havet, sier Breivik. 

- Akvariet i Bergen er Norges mest kjente havinstitusjon og står på terskelen til en spennende fremtid som en del av Verdenshavsenteret O. Å få være med å bidra i denne utviklingen sammen med det kunnskapsrike laget på Akvariet, og til det kollektive arbeidet som vår havby, -region, og -nasjon står overfor, er en ære, legger han til.

Selskapet skriver i pressmeldingen at Verdenshavsenteret O vil bli mye mer enn et spektakulært akvarium; og skal være en samlingsplass hvor utdanningsinstitusjoner, forskningsmiljøer og havindustrien kan dele kunnskap, inspirere til blå/grønn innovasjon, og dermed tiltrekke internasjonal industri og akademia til Bergen. Verdenshavsenteret O ønsker også spille en avgjørende rolle i å bidra til rekruttering til både utdanning og næringsliv.

Erfaren leder

- Vi søkte en leder med nasjonal styrke, kommunikasjonsevne og tillitsskapende kraft, sier Bøckmann. 

- I Terje Breivik har vi funnet en som ikke bare møter disse kriteriene, men også bringer med seg en dyptgående forståelse for både næringsliv og politikk.

Terje Breivik har vært stortingspolitiker samt parlamentarisk leder, generalsekretær og nestleder i partiet Venstre. I tillegg har han vært ordfører i Ulvik kommune og seniorrådgiver i Eviny. Han kommer nå fra stillingen som konsernsjef i sjømatkonsernet Rolf Haugarvoll AS som omsetter for omlag 1,7 mrd. kroner.

Ikke enkel stilling å forlate

Selv om Breivik ble glad for å bli tilbudt stillingen som direktør for Verdenshavsenteret O, forteller han at han måtte tenke seg godt om før han takket ja.

- Jobbskifter er sjelden helt entydige. Jeg har i dag en svært spennende og betrodd stilling hos sjømatkonsernet Haugarvoll AS i Hardanger, som ikke er enkel å forlate. Jeg har lært utrolig mye der, ikke minst fra hovedeieren Erlend Haugarvoll, som er en av de mest kunnskapsrike og engasjerte personene i bransjen når det gjelder miljø, bærekraft og fiskehelse. Heldigvis er dette kunnskap som er nyttig å bringe med seg inn i arbeidet med Verdenshavsenteret, avslutter Breivik.