Ferskvannslager før transport. Foto: Rantex Marine. (Se større foto lengre ned i saken)

Har levert sitt første "Heavy Duty" ferskvannslager

Rantex Marine har utviklet en ny type ferskvannslager i såkalt "Heavy Duty-kvalitet". Det første ble nylig levert til Marine Harvest, og salgssjef Alexander Solbakken forteller de ser et økende behov for nye og sterkere ferksvannslager som tåler å stå i sjøen i lang tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ferskvann brukes både til AGD behandlinger og også stadig oftere til parasittbehandling i matfiskanlegg, så et ferskvannslager i sjøen er ofte en foretrukket løsning, mener selskapet.

- Vi ser et økende behov for nye og sterkere ferksvannslager som tåler å stå i sjøen over lengre tid, derfor har vi tatt fram en ny ekstra solid kvalitet, sier salgssjef Alexander Solbakken ved Rantex Marine om deres ferskeste basseng.

Salgssjef Alexander Solbakken sier han har store forventninger til det nye produktet deres. Foto: Rantex Marine.

Han sier at både strømmer og bølgebevegelser, kan virke både som kraft og motkraft i sjøen.

- Slike krefter i ubestemte retninger krever en unik støtdempende elastisitet som tar opp krefter uten at brekkasje skjer, dette har vi tatt hensyn til, poengterer Solbakken. 

Innfestingen viktig

Ferskvannslageret er montert i flytering, der innfestingen i flyteringen er et sentralt element, og innsveiste kjeder og spesialutviklede låsbare klammere i sjøvannsbestandig aluminium skal sikre mot punktbelastning.

- Denne innfestingsmetoden sikrer at duken ikke rives, og det er praktisk talt umulig at et feste glipper, forklarer han videre

"Heavy Duty" er utført i polyuretan, og konstruksjon, utforming og produksjon bygger på erfaring med lukkede merdsystemer ifølge Solbakken. Flere av systemene som er levert tidligere har også stått i sjøen i opptil fem år ifølge salgssjefen.

- Nye materialer har gjort det lettere å bygge et sterkt basseng, som både er svært elastisk og tåler store påkjenninger. Vi har store forventninger til dette produktet, konkluderer han.