Flåten Vikingen er på vei til sitt nye hjem hos Kvarøy Fiskeoppdrett. Foto: Marine Constructions.

Venter i spenning på ny flåte

Kvarøy Fiskeoppdrett venter i spenning på å motta sin nye flåte som er døpt Vikingen. Den er for øyeblikket på slep langs norskekysten og er per nå litt nord for Bud. - At flåten er laget i Norge er viktig for oss, sier daglig leder Alf-Gøran Knutsen til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vikingen er nå på vei langs norskekysten til Kvarøy Fiskeoppdrett. Illustrasjon: Marine Constructions.

Det er selskapet Marine Constructions som har produsert farmbase-flåten og kaller prosjektet 3002, den er nå på slep fra Haddal i Ulsteinvik og skal være fremme på lokaliteten Olvika på lørdag.

- Dette er betongflåte nummer to vi får levert. Denne er en smule mindre, og det er litt annet utstyr på den, forklarer daglig leder Alf-Gøran Knutsen til kyst.no.

Miljøvennlig og kortreist leveranse

Selskapet har stort fokus på bærekraft og at fisken de produserer skal være miljøvennlig. Derfor er Knutsen særs glad for at flåten er bygget i Norge.

- At flåten er laget i Norge er viktig for oss, samtidig er det også litt stas at trappen som er på flåten, er produsert på snekkerfabrikken på Kvarøy, sier han fornøyd.

Fartøyet som skal leveres er en 425 tonns FarmBase som skal i tjeneste hos Kvarøy Fiskeoppdrett fra og med førstkommende lørdag.

- Vi i Marine Constructions er stolt av å kunne levere betongflåte nr. 2 til Kvarøy. Det solide betongarbeidet som bilde viser er laget av vår samarbeidspartner Ulstein Betong i Haddal, opplyser selskapet på sine Facebook-sider. 

Kvarøy-sjefen sier det spesielle med flåte nummer to er at denne gang har de fått installert et fôringsanlegg fra Akva Group, og et bedre renseanlegg for diesel.