Arkivfoto Alf-Helge Aarskog.

- Det viktigste er å holde laksen næringsrik

Aquavision 2016: - Det er viktig for Marine Harvest er at vi fortsetter å holde laksen næringsrik, og da må vi fortsette utviklingen med å komme med nye løsninger, sa konsernsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest, da han tok for seg «The blue revolution» fra talerstolen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marine Harvest-konsernsjefen var en av hovedtalerne og et av trekkplastrene på Aquavision i Stavanger tirsdag formiddag.

Aarskog tok for seg matproduksjonen i verden som må dobles til 2050. Han har et sterkt ønske om at verdens befolkning endrer sine matvaner og spiser mer sjømat.

- Over en milliard av verdens befolkning er overvektig. Vi må doble mattilgangen til 2050, det er en formidabel utfordring. Men, vi er på rett spor når det gjelder akvakultur utviklingen, sa han videre.

Riktig retning

Alf-Helge Aarskog på Aquavision 2016. Foto: Daniella Balin.

- Verden må fortsette i riktig retning og der er laks og sjømat riktig vei å gå. Vi i Marine Harvest vil endre matvanene til folk, og vi vil streve for å nå vårt mål for å gi folk et sunnere alternativ, sa Aarskog.

Les også: Maner til fellesskap

Les også: Advarer mot antibiotikabruk

Selskapet produserer seks millioner måltider hver dag til over 80 land

- Det er viktig at vi fortsette å holde laksen næringsrik, og der må vi som selskap fortsette utviklingen, og komme med nye løsninger for å gjøre næringen ti ganger så stor, uttalte konsernsjefen.

Marine Harvest har ikke brukt antibiotika i Norge på ti år, og dette mener han resten av verdens fiskeoppdrett også må streve mot.

Behov for nye råvarer & teknologi

Selskapet ser et sterkt behov for nye fôrråvarer, der de kan gjøre laksen sunnere og holde den næringsrik.

- Vi trenger også mer kostandseffektive løsninger og ser behov for mer areal og produksjonsområder. Men en av våre største utfordringer er lakselusen, og der har vi den siste tiden utviklet flere prosjekter.

De fire prosjektene Marine Harvest har søkt om utviklingskonsesjoner for er Beck cage, Egget, Marine Donut, og Bulkskip. Disse har han stor tro kan utvikle næringen et stort skritt videre.

- Vi ser at med disse løsningene kan vi få en mye bedre kontroll på lus og sykdom, samt få mer areal og MTB. Vi må først og fremst dokumentere disse store nye prosjektene, før vi produserer de i fullskala. Deretter kan vi utvikle videre de mest kostnadseffektive prosjektene, sa Aarskog.

Les også: Har samlet tungvekterne i bransjen