Bluefront Equity-partnerne Kjetil Haga (venstre) og Simen Landmark (høyre). Foto: Foto: Thomas P. Christensen v/JET Story

Comeback igjennom nytt investeringsfond for sjømat

Kjetil Haga og Simen Landmark lanserer private equity-fondet Bluefront Equity. Flere av rådgiverne og investorene har nok mange hørt om før.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet skriver i en pressemelding at de har med seg flere sjømateksperter.

​– Vi har et lag som har bygd opp svært suksessfulle sjømatbedrifter og vet hva som skal til for å lykkes. Sammen skal vi finne leverandørbedriftene som har størst potensiale til å industrialisere og profesjonalisere sjømatnæringen på bærekraftig vis, sier Kjetil Haga, grunnlegger og partner i Bluefront Equity i pressemeldingen.

Bransjecomeback for Aarskog og Røsstad

Tidligere konsernsjef i Mowi ASA, Alf-Helge Aarskog, gjør et operasjonelt comeback i sjømatnæringen når han går inn som industrirådgiver og styremedlem i Bluefront Equity. Aarskog investerer også i det første fondet til selskapet.

Jan Sverre Røsstad, som i fjor gikk av etter en rekke år som konserndirektør i BioMar blir også industrirådgiver og investor i Bluefront Equity.

– Det er veldig spennende å få være med å bidra til at det første uavhengige PE-fondet som er rendyrket på sjømat blir en suksess. Det å arbeide med dyktige mennesker er givende og interessant, samtidig håper jeg at min erfaring kan komme til nytte. Industrien er i en tidlig fase, og det er mange utfordringer som må løses ved hjelp av bedre teknologi. Her kan Bluefront bidra, sier Alf-Helge Aarskog.

Styreleder i forvaltningsselskapet er Peter Hammerich. Han er advokat og partner i BAHR og en av Norges ledende advokater innenfor private equity.

Fokuserer på bærekraft

Bluefront Equity har som mål å investere i små- og mellomstore leverandørbedrifter som gjør fremtidens sjømatnæring mer bærekraftig. PE-fondet ønsker å videreutvikle selskaper sammen med nåværende ledelse og eiere.

Selskapet ser etter investeringer i leverandørbedrifter som bidrar til økt sporbarhet, bedre fiskehelse og -velferd, økt kvalitet på sluttproduktet, styrket hygiene, samt er med på å digitalisere næringen.

– Covid-19 har vist hvor sårbare matproduserende verdikjeder kan være og vi ønsker å være med på å styrke sjømatverdikjeden. Vi har også lagt til litt «krydder» i mandatet med noe biologisk eksponering som er naturlig med tanke på Alf Helges omfattende og unike kompetanse innen biologien, sier Simen Landmark, partner og medgrunnlegger av Bluefront Equity.

Populært første fond

Kjetil Haga (35) og Simen Landmark (37) har tidligere vært med på å grunnlegge sjømatinvesteringsselskapet Broodstock Capital. Partnerne solgte seg ut av selskapet tidligere i år og Broodstock Capital er i dag kontrollert av Ferd.

– Vi er det eneste uavhengige kapitalmiljøet som fokuserer utelukkende på sjømatnæringen, sier Landmark.

Partnerne har allerede hentet et tresifret millionbeløp til sitt første fond, Bluefront Capital I AS. Blant investorene finner man Anker-familien, Klaveness Marine, Steensland-gruppen i tillegg til industripersoner som Alf-Helge Aarskog, Jan Sverre Røsstad og Bjørn Apeland.

– Vi har allerede hatt såkalt «second closing» og nærmer oss raskt vår første investering. På grunn av stor interesse vil vi imidlertid fortsette med fundraising fremover, sier Kjetil Haga.