Alf Helge Aarskog og Øyvind Andre Haram under Youngfish 2017.

Aarskog: Utviklingkonseptene kan gi store endringer i måten vi produserer laks på

Youngfish2017: Skulle en eller flere av utviklingkonseptene deres slå an, blir det store endringer i måten Marine Harvest produserer laks på.- Da bytter vi ut dagens anlegg, sier Marine Harvest-leder Alf Helge Aarskog.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Under en prat i plenum med Young Fish-konferansier Øyvind Andre Haram, delte konsernsjef Alf Helge Aarskog fra Marine Harvest noen tanker om utviklingskonsesjoner.

Selv om Marine Harvest per i dag er selskapet med flest søknader på bordet hos Fiskeridirektoratet, synes ikke konsernsjefen at de er overivrige.

- I forhold til størrelsen på selskapet er fire søknader innen utviklingskonsesjoner lite. Vi burde vi hatt 25 % av alle søknadene, sa han.

Han var også klar på at skulle en eller flere av utviklingkonseptene deres slå an, blir det store endringer i måten Marine Harvest produsere laks på.

- Viser det seg at konseptene kan spare fem til syv kroner i produksjonskostnader, forsvarer det investeringen. Da blir det endringer. Da bytter vi ut dagens anlegg, for vi ønsker å forbedre oss og få bedret produksjonen.

Han sa også at deres ønske for utviklingskonsesjonene er at hele næringen skal lykkes i fremtiden.

- Vi ser enkelte organisasjoner presser på for vekst, men med dagens biologiske situasjon kan det rett og slett velte store deler av dagens eksisterende produksjon. Ny teknologi trengs og utviklingkonsesjonene kan ha løsningene på flere av dagens utfordringer.

Aarskog er  i alle fall optimist.

- Jeg tror noen lykkes, men om det blir oss, eller noen av de andre selskapene vet jeg ikke. Det jeg vet er at flere at prosjektene har finansieringen på plass og konseptene burde blitt godkjent nå. Vi kunne startet opp i går. Vi har ikke tid til å vente, vi må komme i gang, konkluderte han.