Liam Peck (sitter ved siden av skjermen) deler Canadas erfaringer fra bekjempelsen av skadelige alger. Foto: Iayisha Khan.
Dette er nøkkelen for å håndtere algeoppblomstring
Den kanadiske miljøovervåkingsspesialisten Liam Peck presenterte startegier som Grieg Seafood bruker i Canada for å håndtere skadelig algeoppblomstring.
Tidligere skrev Kyst.no om at en norsk delegasjon i regi av Sjømatbedriftene besøkte Canada for å lære hvordan de håndterer skadelig algeoppblomstring. Delegasjonen besøkte Grieg Seafoods oppdrettsanlegg på lokaliteteten Atrevida som ligger i Nootka Sound, øst for Campbell River.
Felles system
Selskapets miljøovervåkingsspesialist, Liam Peck, forklarte til de norske representantene fra oppdrettsnæringen at datainnsamling og skadebegrensningstiltak er de grunnleggende verktøyene som brukes i kampen mot skadelig algeoppblomstring, eller HABs (harmful algal blooms).
Kyst.no Pluss Personlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
199,-
per måned
KJØP
Kyst.no Pluss Årlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
2189,-
per år
KJØP
Kyst.no Pluss bedrift
Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.
2189,-
per år
KJØP