Liam Peck (sitter ved siden av skjermen) deler Canadas erfaringer fra bekjempelsen av skadelige alger. Foto: Iayisha Khan.
Dette er nøkkelen for å håndtere algeoppblomstring
Den kanadiske miljøovervåkingsspesialisten Liam Peck presenterte startegier som Grieg Seafood bruker i Canada for å håndtere skadelig algeoppblomstring.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Tidligere skrev Kyst.no om at en norsk delegasjon i regi av Sjømatbedriftene besøkte Canada for å lære hvordan de håndterer skadelig algeoppblomstring. Delegasjonen besøkte Grieg Seafoods oppdrettsanlegg på lokaliteteten Atrevida som ligger i Nootka Sound, øst for Campbell River.
Felles system
Selskapets miljøovervåkingsspesialist, Liam Peck, forklarte til de norske representantene fra oppdrettsnæringen at datainnsamling og skadebegrensningstiltak er de grunnleggende verktøyene som brukes i kampen mot skadelig algeoppblomstring, eller HABs (harmful algal blooms).