Liam Peck (sitter ved siden av skjermen) deler Canadas erfaringer fra bekjempelsen av skadelige alger. Foto: Iayisha Khan.
Liam Peck (sitter ved siden av skjermen) deler Canadas erfaringer fra bekjempelsen av skadelige alger. Foto: Iayisha Khan.

Dette er nøkkelen for å håndtere algeoppblomstring

Den kanadiske miljøovervåkingsspesialisten Liam Peck presenterte startegier som Grieg Seafood bruker i Canada for å håndtere skadelig algeoppblomstring. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tidligere skrev Kyst.no om at en norsk delegasjon i regi av Sjømatbedriftene besøkte Canada for å lære hvordan de håndterer skadelig algeoppblomstring. Delegasjonen besøkte Grieg Seafoods oppdrettsanlegg på lokaliteteten Atrevida som ligger i Nootka Sound, øst for Campbell River.

Felles system

Selskapets miljøovervåkingsspesialist, Liam Peck, forklarte til de norske representantene fra oppdrettsnæringen at datainnsamling og skadebegrensningstiltak er de grunnleggende verktøyene som brukes i kampen mot skadelig algeoppblomstring, eller HABs (harmful algal blooms). 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk