Mye fisk døde i Chile grunnet algeoppblomstirng. Illustrasjonsbilde: Salmon Expert.

Kan tape 5 til 7 millioner grunnet alger

Ifølge Ricardo García, daglig leder i Camanchaca vil økningen i prisene som oppnås av den chilenske laksenæringen bidra til å oppveie tap fra skadelig algeoppblomstring, selv om selskapet fortsatt står å miste rundt 5-7 millioner amerikanske dollar som følge av algeutviklingen i Chile.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Chile: I likhet med andre selskaper i sektoren, var ikke Camanchaca immun mot den skadelige algeoppblomstringer i løpet av første kvartal av 2016, melder Salmon Expert og Fish Farming Expert, kyst.nos søsterselskaper.

Garcia har rapportert til nettstedet El Mercurio at oppblomstringen har redusert selskapets slakteanslag fra 40.000 tonn ned til 26.000 tonn.

Daglig leder Ricardo García i Camanchaca.

Millioner tapt pga alger

Han anslår en direkte negativ effekt på mellom 5- 7 millioner dollar på regnskapet som følge av alger i år.

- I dag er prisene på et normalt nivå, selv om de har økt i forhold til i fjor, sa han, og legger til at denne store prisøkningen vil bidra til å redusere de direkte konsekvensene av algeoppblomstring.

Selv om selskapet vil gjøre produksjons-justeringer og nedbemanne ansatte i år, sa Garcia at deres slakteplanene for 2017 ikke har blitt påvirket så langt.