Fiskeriminister Harald T. Nesvik sier at algesituasjonen vil medførere tap av store økonomiske verdier. Foto: Pål Mugaas.
Fiskeriminister Harald T. Nesvik sier at algesituasjonen vil medførere tap av store økonomiske verdier. Foto: Pål Mugaas.

Nesvik møter algerammede oppdrettere

Algeoppblomstringen har medført store konsekvenser for oppdrettere i Nord-Norge. Nå reiser fiskeriminister Harald T. Nesvik til Svolvær for å få bedre oversikt over situsjonen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tall fra Fiskeridirektoratet viser at de giftige algene har tatt livet av 13 200 tonn i Nordland og Troms. Det tilsvarer rundt 7,7 millioner oppdrettslaks. Det er til dels høye konsentrasjoner av alger i flere områder i både Troms og Nordland, og myndighetene har full beredskap ifølge Fiskeridirektoratet.

- Jeg har stor medfølelse med de som står oppe i denne situasjonen. Jeg ønsker å møte dem for å se og høre hvordan de står på for å håndtere dette. I tillegg vil jeg forsikre meg om vi fra myndighetenes side bidrar med den praktiske tilretteleggingen som er nødvendig, eller om det er noe mer vi kan gjøre nå, sier Nesvik i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Fiskeriministeren reiser i dag til Svolvær for å møte algerammede oppdrettere, samt besøke anlegget til Mortenlaks som også har vært utsatt for alger. 

- Dette er en svært alvorlig situasjon. Det er store økonomiske verdier som går tapt i disse dager. I tillegg skal vi ikke glemme at algene gjør at fisken ikke får puste, og at dette også er en tragedie med tanke på dyrevelferden, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Fiskeriministeren skal delta på et medlemsmøte i regi av Sjømat Norge hvor alle oppdretterne som er rammet vil være representert. Ifølge pressemeldingen skal Nesvik også være med Fiskeridirektoratets båt "Rind" hvor de skal ta vannprøver.