Foto av Mongstad. Arkivbilde.
Foto av Mongstad. Arkivbilde.

Byggestart for nasjonal algepilot på Mongstad

Universitetet i Bergen starter nå byggingen av et nytt pilotanlegg for dyrking av mikroalger på Mongstad. Mandag 18. april markerer de dette, først med informasjon om UiBs testanlegg på på Institutt for biologi på Marineholmen i Bergen kl. 12, deretter med en markering av byggestarten på Mongstad kl. 14.

Publisert

Havbruksnæringen har et stort behov for omega-3 fettsyrer til fiskefôr. Formålet med dette anlegget er å dyrke fram omega- 3-rike mikroalger til bruk som en fôrressurs, melder UiB i en pressemelding.

Teknologien har til nå blitt prøvd ut i et laboratorieanlegg på Institutt for biologi ved UiB. Nå skalerer UiB altså opp produksjonen. Det nye pilotanlegget  skal etter planen stå klart i oktober  2016. I dyrkingen av algene vil man bruke fanget CO2 levert fra Teknologisenter Mongstad (TCM), kommer det frem.

Programmet for markeringen av byggestarten er som følger:

  •    Kl 1200: Start på institutt for biologi, Universitetet i Bergen, Marineholmen, bygget «Biologen» (Adresse Thormøhlensgate 53, blokk A). Presentasjon av dagens testanlegg på Institutt for biologi, og teknologien bak. Orientering om algepiloten på Mongstad  ( Anders Goksøyr og Hans Kleivdal, Universitetet i Bergen)
  •    Ca kl 1300:  Avreise til Mongstad
  •    Ca kl 1400:  På Mongstad, TCM og byggeplass:

    Orientering om byggeprosjektet (bygg, innhold, leveranse av CO2, ferdigstillelse), Sparebanken Vest – overrekking av  gavesjekk til Universitetet i Bergen, CO2Bio AS v/Svein M Nordvik informerer om det som skal skje når anlegget er klart.

  • Ca kl 1500: Slutt/retur