Gerhard Alsaker står som vanlig i spissen for arrangementet, og har som tidligere år med seg sine gode hjelpere. (Bildet er tatt fra en tidligere fest) Foto: Lena Vermedal/Alsaker Fjordbruk.

Spennklar for den årlige laksefesten

Det spares ikke på noe når Alsaker-konsernet på Tysnes nok en gang smeller til med laksefest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

På Alsaker Fjordbruk sin Facebook-side skriver oppdrettsselskapet at de i kveld, fredag 27. juli arrangerer den årlige laksefesten på Onarheim på Tysnes. Det er 24 gangen de smeller til med den hyggelige tradisjonen.

Daglig leder Gerhard Alsaker står som vanlig i spissen for arrangementet, og har som tidligere år med seg sine gode hjelpere til å forberede festen.

Gerhard og de gode hjelperne inviterer til deres årlige laksefest på Tysnes, og alle er velkommen.

Gerhard har som før invitert både kjente og ukjente, bygdafolk og hyttefolk, fastboende og tilreisende velkommen. De fyrer opp grillen og byr på grillet laks med tilbehør, etterpå vil det bli spilt opp til dans til langt utover natten.

- Mange båter allerede

Kyst.no har snakket med Kristian Råsberg, som er samfunnskontakt hos Alsaker Fjordbruk.

Han forteller at det har vært hektisk aktivitet nå i dagene før festen og at de setter inn trykket i dag. Gjengen er i full sving med filetering av laks.

- Jeg, Gerhard og Oddvar Helland holder nå på å lage til, krydre opp og pakke inn filêtene. Vi har nok mat til å mette tusen personer, sier han og forteller at de håper på ny rekord med antall besøkende.

De siste årene har den årlige laksefesten stadig økt i popularitet.

- Vi har hatt en god og jevnlig stigning med folk siden vi startet, så trenden er at det øker på for hvert år. Vi har et langsiktig mål om å mette 5 tusen, men i år håper vi på at det kommer rett i underkant av tusen personer på festen.

Råsberg sier til Kyst.no at forholdene før festen er upåklagelige.

- Det er meldt et fantastisk vær og det er kommet godt med båter i havnen allerede. Det har blitt et stort arrangement etterhvert, dette her, understreker han.

Gerhard og de gode hjelperne hans har holdt på siden 1995 med å arrangere den tradisjonsrike festen på Onarheim.

Sammfunskontakten sier til Kyst.no at festen varer så lenge det er folk der, og alt ligger dermed til rette for en flott fest på Tysnes fredag kveld.