Det skjedde i ettermiddag en dykkerulykke ved Eide Fjordbruk sin lokalitet Langøy i Nordhordland. Foto: Nordhordland brann og redning.

Dykkerulykke ved oppdrettsanlegg - to personer sendt til sykehus

To personer ble sendt til Haukeland sykehus etter en dykkerulykke i Fensfjorden i Nordhordland. 

Publisert Sist oppdatert

Bergensavisene BT og BA melder at det har vært en dykkingsulykke onsdag ettermiddag, under en inspeksjon ved Eide Fjordbruk sitt oppdrettsanlegg Langøy i Alver i Nordhordland i Vestland fylke.  

Vidar Hjartnes, samfunnskontakt i Eide Fjordbruk, bekrefter overfor til BA.at det gjelder dykkere fra Valen Marina som var leid inn for å utfører inspeksjonstjenester på merdene til selskapet .

Dykkeren hadde ifølge utrykningsleder Morten Sognnes i Nordhordland brann og redning satt seg fast i en merden og var i fare for å drukne.

- Dykkeren satte seg fast i merden på en dybde han ikke kunne være for lenge på, forteller utrykningslederen til BT

Onsdag ettermiddag ble det meldt om en ulykke ved Eide Fjordbruk sin lokalitet Langøy. Kart: Barentswatch.

Steinar Vatne, redningsleder ved HRS Sør-Norges sier til BA at det ble raskt iverksatt ressurser fra brann og politi, og helikopter fra Florø. Sivile båter ble også rekvirert.

Han forteller at både personen som satt fast og en annen dykker som hjap han er sendt til Haukeland med helikopter, men at han ikke har ytterliger informasjon om tilstanden til dykkerne.