Bryting. Foto: Laks Er Viktig for Norge/Norges Bryteforbund.

Laksenæringen hovedsponsor innen bryting

Laks er viktig for Norge og Norges Bryterforbund melder at laksenæringen melder at laksenæringa går inn som hovedsponsor i Norges Bryteforbund. – Dette muliggjør internasjonal toppsatsning og utvikling av utøvere i verdensklasse, sier sportssjef Anders Hestdalen. Nå siktes det mot OL.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Fra 2016 er laksenæringa sponsor av Norges Bryteforbund, og det er spesielt flott å være støttespiller for de norske brytetalentene slik at de kan hevde seg på toppnivå i verden, sier kommunikasjonsdirektør Are Kvistad på vegne av informasjonskampanjen "Laks er viktig for Norge".

Norges Bryteforbund er svært fornøyd med samarbeidet med laksenæringa. Bryteforbundet har ambisjon om å kvalifisere flere utøvere til OL i Rio til høsten, og sponsoratet vil være viktig for denne satsningen.

- Samarbeidet med laksenæringa er relevant og passer bra på flere måter, understreker sportssjef Hestdalen. Laksen er av natur en klatrer, og bryting handler også om muskelkraft, teknikk, hurtighet og utholdenhet. I tillegg er et sunt og proteinrikt kosthold en helt avgjørende faktor for framgang og sukess.

- Det er ingen hemmelighet at laks og annen sjømat er en viktig del av den daglige kosten for våre utøvere, sier Hestdalen.

- Laksenæringa heier på de norske bryterne. Vi sier gjerne at laksen er verdens mest kjente nordmann og som er trygg, fast og fin i kroppen. Det samme kan vi jo si om våre norske toppidrettsutøvere i bryting - dette er en flott sport som er i framgang og som nå kan skilte med unge utøvere i verdensklasse, sier Kvistad.

Råsterke Grace Bullen (19) er ett av flere unge norske brytetalenter med mål å ta OL-medalje i Rio i august.

Hun har med rette fått tilnavnet "Amazing Grace". Med familien flyktet hun fra krig i Eritrea og til Norge da hun bare var fire år gammel. Hun kom inn i brytemiljøet i Fredrikstad, og siden har det gått oppover. På merittlista har hun allerede gull i ungdoms-OL i 2014, og VM-gull ungdom i 2015. Senest i mars tok hun sølv i EM. Nå sikter hun mot OL i Brasil i august.

Flere norske brytere går for edelt metall både i VM og gjerne også OL i 2016 og 2020. Blant de andre lovende utøverne er Stig Andre Berge fra Oslo Bryteklubb, Felix Baldauf fra Braatt, Marius Thommesen fra Urædd og Martin Hamlet Nilsen fra Lambertseter bryteklubb.

Kommende helg er det klart for første OL-kvalifisering i Serbia. Norge stiller da med følgende utøvere: Grace Bullen (58 kg), Stig Andre Berge (59 kg), Marius Thommesen (66 kg) og Felix Baldauf (98 kg). På andre kvalifisering i Ulan Bator, Mongolia (22. april) stiller Norge med Stig Andre Berge (dersom ikke kvalifisert i Serbia), Pål Eirik Gundersen, Marthin Hamlet Nielsen (dersom ikke Felix kvalifiserer plassen i 98 kg i Serbia), og Grace Bullen (dersom hun ikke kvalifiserer seg i Serbia).

Siste turnering går i Istanbul, Tyrkia (6. mai) og hvem som reiser dit blir avgjort senere.