CView finnes i to versjoner. CView Eye som har ett kamera og som scanner fisken fra èn side, samt CView 360 som består av flere kamera og som skanner hele fisken. Foto: CreateView.

Andfjord Salmon har valgt denne biomasse- og velferdssensoren

Andfjord Salmon har inngått avtale om kjøp av et system som estimerer biomasse, måler fiskevelferd og teller lus, alt i én sensor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- For Andfjord Salmon er det helt avgjørende å ha full kontroll på biomasse og fiskevelferd, når de nå bygger helt nytt landbasert oppdrettsanlegg på Kvalnes på Andøya. Selskapet har derfor signert avtale på kjøp av en CView 360 fra CreateView. Det sier Christine Thomassen, direktør for fiskehelse i Andfjord Salmon AS i en pressemelding.

CView 360 estimerer biomasse, måler fiskevelferd og teller lus, i én sensor. Resultatene fra målingene presenteres i et webbasert beslutningsstøtte-system, som gjør det mulig å følge endringer hos fisken over tid. Eksempelvis kan sammenligne merder, lokaliteter og utsett av fisk for å nevne noen av mulighetene. Systemet kan også integreres med andre systemer via API’er.

Sensoren skal plasseres i det første bassenget som nå er under bygging, med plass til 1000 tonn laks. Planlagt levering er september i 2020. 

CView finnes i to versjoner. CView Eye som har ett kamera og som scanner fisken fra èn side, samt CView 360 som består av flere kamera og som skanner hele fisken.

Om CreateView

CreateView er et Molde-basert oppstartsselskap som har sitt utspring i den ledende lakseklyngen i Nordvest. Selskapet ble etablert i 2016 og med sine fire ansatte tatt i bruk kamerateknologi og maskinlæring for å digitalisere laksenæringen. Selskapets produkter skal fremme god dyrevelferd, gi presis informasjon om laksen til røkter og bidra til å videreutvikle vår fantastiske laksenæring.

Om Andfjord Salmon

Andfjord Salmons visjon er å bygge verdens største og mest miljøvennlige anlegg i sitt slag. Det landbaserte gjennomstrømningsanlegget er nå under bygging på Andøya i Vesterålen. Laksebassengene vil kontinuerlig fylles med friskt sjøvann fra 30-160 meters dyp. Laksen kan, ifølge selskapet, ikke rømme eller utsettes for lakselus og alger.