Anne MacColl, leder i SSPO

Ny leder for de skotske oppdretterne

Anne MacColl har erstattet Phil Thomas som leder i Scottish Salmon Producers Organisation (SSPO).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Anne MacColl var konsernsjef i SDI,  byrået for skotsk, internasjonale utvikling  i perioden 2010 til 2015. Inntil nylig jobbet hun for University of Stirling som Associate Director i Research & Enterprise avdelingen, med fokus på internasjonal forretningsutvikling, havbruk, innovasjon og entreprenørskap.

- I løpet av mine år på SDI var jeg alltid klar over at laks og whisky er ikoniske produkter som umiddelbart gir assosiasjoner om Skottland og høy kvalitet, enten du er i Østen, Europa eller Amerika. Mitt siste arbeid ved Stirling University, ga meg stor innsikt i næringen, sier hun til Fish Farming Expert. Hun legger til at da muligheten bød seg til å bli leder av SSPO, var hun glad for å bli involvert. Jeg håper jeg kan dele noen av mine erfaringer fra internasjonal handel og investeringer  med bransjen, sier hun.

Scott Landsburgh, administrerende direktør i SSPO, sier i en kommentar at han er glad for at Anne blir med på laget.

- Hun har vært en forkjemper for skotsk oppdrettslaks i mange år, og kjenner laksenæringen som en av Skottlands ledende næringer. Jeg er sikker på at hun vil bringe mye nyttig erfaring med seg, sier han til Fish Farming Expert.

Avtroppende leder, professor Phil Thomas, har bestemt seg for å trappe ned etter åtte suksessrike år.