Christian Michelsen fotballtrener i KBK.

Med glimt i øyet bygges omdømmet!

Produktivitetskonferansen i Kristiansund «Øyet som ser» Når det gjelder fotball og havbruksnæringen bidrar fakta og følelser til omdømmet. Hør om dette på Produktivitetskonferansen 6.-7. november!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er mange som har blikk for havbruksnæringen og mange ønsker å bidra til å utvikle den. Livet på merdkanten er i stor endring selv om de basale behovene til fisken er de samme. Vi ser autonome løsninger på det å forstå fisken som skal avlaste og i mange tilfeller også kanskje overta jobben i felt. Videre det som påvirker omdømmet og oppfatningen av det næringen driver med.

Informasjonsflyt fra næringen-hva definerer virkeligheten

 • Rapportert virkelighet
 • Faktisk virkelighet

Omgivelsenes syn på næringen-hvordan bli synlig

 • Hvordan driftes en visningskonsesjon-hva er målet?
 • FoU konsesjon som virkemiddel til å få frem ny kunnskap og fakta
 • Med fotball som eksempel-KBK sin måte å bygge positivt omdømme

Svinn som omdømmedreper

 • Verktøykassen av i dag innebærer mye håndtering-kan det unngås
 • Skal man håndtere fisk som ikke er frisk?
 • Hvor blir det av legemiddelet som skal «redde» næringen

Ny produksjonshverdag noe å se frem til

 • Fra utstyrsdrevet næring til datadrevet næring
 • Fjernfôring-helt fjernt?
 • Matfiskproduksjon på land

Ute av syne ut av sinn-noe må vi løse noe løser seg selv

 • Mikroplast-et mikroskopisk problem?
 • Løsning mot predatorer-et problem mindre
 • Slakteri uten manuell håndtering
Christian Michelsen fotballtrener i KBK. Foto: NTB.

I ukene frem mot produktivitetskonferansen i Kristiansund 6-7. november vil vi presentere noen av foredragsholderne som skal bidra til at den 19. konferansen settes på kartet. Temaene på konferansen skal være relevante for de som skaper verdiene, altså de som er nærmest fisken, og sekundært alle som bidrar med å skape forutsigbarhet for produksjonen. Først ut er Christian Michelsen fotballtrener i KBK. 

KBK har siden starten i 2003 forbedret sine prestasjoner hvert eneste år til dit de er kommet i dag. Resultatene i havbruksnæringen har på mange måter fulgt samme profil med 2003 som det siste bunn nivået resultatmessig.

Næringen jobber knallhardt hver dag for å bli bedre og gjøre ting annerledes, og det er et sterkt resultatfokus/konkurranseelement i selskapene. Samtidig oppleves det at kritikken hagler fra alle mulige hold, til dels ubegrunnet og med uforstand fra avsenderne.

Som fotballtrener fronter Christian Michelsen laget og må svare for gode eller dårlige prestasjoner, dommerfeil og utfordrende spillere, og håndtere et apparat som skal tilrettelegge for prestasjonene. Det er mange trenertyper i Norge og mange muligheter i få ut potensialet i lagene. Kjennetegnet på Christian er at han alltid har et glimt i øyet og et smil om munnen. Positiv innstilling og kommunikasjon av glede er noe alle har utbytte av å høre om og å ta med seg hjem om man jobber på merdkanten eller i andre ledd av verdikjeden til havbruksnæringen.

Christian Michelsen avslutter en sesjon hvor vi for øvrig ser på hvordan innholdet i visnings og FOU konsesjoner kan underbygge fakta og synliggjøre målet om å bidra til forbedret omdømme til næringen.

I 2018 hadde vi rekorddeltagelse med over 250 deltagere, og vi har selv store forventninger til at årets konferanse skal ha et innhold som skal øke kunnskap og bidra til gode diskusjoner i en trivelig atmosfære.

«Reis til Kristiansund med god grunn!»

Sett av datoene tirsdag 6.- onsdag 7. november i dag!

Velkommen!