Lanserer nye konduktive fôrrør

Utstyrsleverandøren Pro-Flex AS tilbyr nå såkalte konduktive fôringsrør, som de mener skal være hakket bedre enn antistatiske rør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det bergenske selskapet Pro-Flex er landsdekkende totalleverandør av slanger og kuplinger til industri- og næringsvirksomhet, og lanserte under Aqua Nor i Trondheim deres nye konduktive rør.

- Det elektrisk ledende belegget på røret, skal lede vekk strømmen bedre enn antistatiske rør på markedet, ifølge selger Kevin Olsen Seljeseth i Pro-Flex AS.

Pro-Flex ansatte Tore Knivsflå Bjørkedal og Kevin Olsen Seljeseth var fornøyde med responsen på Aqua Nor messen i Trondheim. Foto: Heidi Angell Jakobsen.

Han sier til kyst.no at denne rørtypen enda ikke er kommet på markedet, men at det nye produktet, kommer på lager i løpet av september.

- Det nye røret er konduktivt/elektrisk ledende. Røret er av typen sort PEX med sort elektrisk ledende belegg utvendig i hele rørets overflate. Til forskjell fra andre rør hvor den statiske elektrisitet kan føres vekk i ledere med karbonfylt polyethylene, forklarer han.

Skiller seg fra andre

Polyethylene er i seg selv et isolerende materiale og statisk elektrisitet blir liggende i røret og blir ikke automatisk utladet.

- Markedet må se at det er forskjell på anti-statisk og elektrisk ledende. At et rør er elektrisk ledende er en klar kvalitetsforbedring i forhold til kun anti-statiske rør, forteller Seljeseth til kyst.no.

Røret har elektrisk motstand lavere enn 103 Ohm, og er sertifisert av DTI - Dansk Teknologisk Institutt. (Underlagt Universitetet i Århus.)

Om selskapet: 

  • Ble etablert i 1996 med kontor og butikk i Damsgårdsveien i Bergen.
  • I 2013 og 2014 etablerte de også avdelinger på østlandet og nord-vestlandet.
  • Leverer til hele Norge i tillegg til eksport. De leverer slanger, kuplinger, transportslanger og ventiler til havbruksnæringen. De leverer alt fra fôringsrør, suge- og trykkslanger med flens i begge ender til slangeklemmer.
  • I selskapet er det per august 2017, 30 ansatte.