Vidar Onarheim, daglig leder i Aqkva. Foto: Margarita Savinova

Utsetter AqKva-konferansen

Norges største havbrukskonferanse, utsettes til april i 2021. Nå ber arrangøren om innspill til AqKva-prisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hvert år samles store deler av havbruksnæringen til AqKva-konferansen i Bergen, en konferanse som med tiden har utviklet seg til å bli Norges største innen havbruk. Konferansen arrangeres hvert år på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen. I 2020 gikk den av stabelen for 17. gang. 

På grunn av smittesituasjonen som fortsatt er i Norge, blir konferansen for 2021, som egentlig skulle gått av stabelen i januar, utsatt til april, ifølge daglig leder i AqKva, Vidar Onarheim.

- Konferansen blir utsatt fordi det er usannsynlig at vi kan avholde en stor nok konferanse i januar med gjeldende smittevernregler. Pr i dag er det tillatt med maks 20 deltakere med lokalt regelverk, 50 etter nasjonalt regelverk. Ny dato er derfor 29. april, forteller han til Kyst.no.

Tar imot kandidater

- Er det planen at den skal gå både fysisk og digitalt?

Konferansen blir arrangert som en kombinasjon av fysisk og digital, med så mange i salen som vi får lov til å ha etter gjeldende regler i april, poengterer han.

Britt Hjeltnes mottok AqKva-prisen i 2020. Hvem får den til neste år? Foto: Pål Mugaas Jensen

Priskomitèen for AqKva-prisen er ifølge Onarheim allerede i arbeid med å finne kandidater til prisen for 2021, og sier til Kyst.no at alle innspill blir mottatt med stor takk.

Prisen er ifølge statuttene en utmerkelse som blir gitt til en aktør i havbruksnæringen som gjennom en spesiell innsats eller langvarig engasjement har tatt næringen et steg framover og vært et eksempel til etterfølgelse, og dermed gjort seg fortjent til en hyllest fra hele havbruksnæringen.

Forrige gang gikk prisen til tidligere fagansvarlig for fiskehelse ved Veterinærinstituttet, Brit Hjeltnes. 

For orden skyld gjør vi oppmerksom på at ansvarlig redaktør i Norsk Fiskeopdrett, Gustav-Erik Blaalid, gjennom selskapet Vitamin Holding AS er medeier i Aqkva AS med 1/6. Vitamin Holding eier blant annet Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no, Skipsrevyen, Fish Farming Expert i UK og Salmonexpert i Chile.