Kjell Arne Møklebust er styreleder i AqKva, som nå søker innspill til aktuelle kandidater til AqKva-prisen. Foto: Baring

Vil ha innspill til Aqkva-prisen

AqKva-konferansen i Bergen nærmer seg med stormskritt. Nå søker arrangøren innspill til kandidater som kan være aktuelle for den velkjente AqKva-prisen.

Publisert Sist oppdatert

AqKva-prisen har blitt utdelt siden 2006 og har i statuttene at den skal gå til «ein aktør i havbruksnæringa som gjennom ein spesiell innsats eller tiltak eller langvarig engasjement har teke næringa eit steg vidare framover og vore eit eksempel til etterfølgjing og dermed gjort seg fortent til ein hyllest frå heile havbruksnæringa.»

Kjell Arne Møklebust, styreleder i AqKva sier til Kyst.no at  prisen er en honnør for vel utført arbeid og inspirasjon til videre innsats for næringen.

- En kan sende inn forslag fra nå av og med frist til 1.1.22  Alle forslag mottas med takk til Vidar Onarheim, epost: vidar@aqkva.no.

Vil tilbake til normalen

- Hvilke forhåpninger har dere til årets konferanse? Hvor mange deltakere tror dere vil delta?

Fjorårets vinner, Brit Hjeltnes og komitèleder Hans Inge Algrøy. Foto: AqKva

Vi har et håp om at vi skal være tilbake til nivå før pandemien når det gjelder deltakelse. De siste årene før pandemien hadde vi ca 650 deltakere, men slik situasjonen nå utvikler seg, tror jeg vi også skal være godt fornøyde også med et lavere antall.

- Alle er velkommen til å sende inn forslag, poengterer Møklebust.

Konferansen er arrangert av AqKva AS, et selskap som har som formål å fremme kunnskapsfordmiling gjennom ulike arrangement. De har hittil arrangert AqKva-konferansen 16 ganger.  

Torsdag 20. januar avholdes messen på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen og AqKva-prisen vil bli utdelt under festmiddagen i etterkant av konferansen.

Tidlegare års prisvinnere er:

2006 - Jørgen Borthen

2007 - Erlend Waatevik

2008 - Gerhard Alsaker

2009 - Eivind Bergtun

2010 - Olav Svendsen / Salma

2011 - Cato Lyngøy

2012 - Magnar Ottesen

2013 - Elin Tveit Sveen

2014 - Harald Mundal

2015 - Bjørn Olav Rosseland

2016 - Torhild Lohne

2017 - Norsk Fiskeoppdrett

2018 - Sveinung Sandvik

2019 - Åsta Haugarvoll

2020 - Brit Hjeltnes