På bildet kan man se at den nye båten til AQS er borte fra det havarerte fartøyet «Eemslift Hendrika». Foto: Kystverket

AQS-båt har falt av havarist

Rederiet AQS sitt nye fartøy som var på vei til Moen Marin på Kolvereid har falt av det havarerte fartøyet «Eemslift Hendrika». 

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge direktør for miljøberedskap i Kystverket, Hans-Petter Mortensholm, har det sannsynligvis skjedd i løpet av natten. 

- Vi har vært i kontakt med eieren av det aktuelle fartøyet som er falt av, og den er nå rundt 1,3 nautiske mil fra havaristen. Vårt hovedfokus er naturlig nok «Eemslift Hendrika», sier han til Skipsrevyen tirsdag ettermidddag. 

En god nyhet fra bildene som er tatt av Kystverkets fly er at stabiliteten til havaristen ser ut til å være som mandag. Det gir håp for at man kan klare å få om bord et slep så snart være bedrer seg.

- Eier må eventuelt sørge for tilleggsberging av fartøyet som er falt av, sier Mortensholm. 

- Håper på det beste

Ove Magne Ribsskog, kommunikasjonssjef i AQS bekrefter til Kyst.no at deres fartøy har falt av.

- Vi mister – høyst sannsynlig – en viktig kapasitet framover. Den nye servicebåten var tenkt satt inn i spotmarkedet for fortøyningstjenester og andre oppdrag for havbruksnæringen. Den er utstyrt med det mest moderne av fortøyningsutstyr og store kraner, og vi hadde rigget oss for å bemanne den og sette den inn i drift.

Ribsskog forteller at siste nytt er at deres båt flyter rundt, så det er uvisst om den kan berges eller ikke.

- Vi håper på det beste, sier han.

Det var i september i fjor at AQS tegnet kontrakt med Moen Marin om bygging av det nye fartøyet. Det er et ett-skrogs servicefartøy på 24 meter, med kraftige kraner og utstyr for sikkert og effektivt fortøyningsarbeid.

Det nye fartøyet har samme skrog som «AQS Namdal» og «Troll» og er designet av Marin Design.