- Moen Marin er veldig fornøyd med å ha fått informasjon om at båten er berget og på vei til land, sier daglig leder Terje Andreassen i Moen Marin AS. Foto: Stadt Sløvåg/Stadt sjøtransport

«AQS Tor» berget og under slep

Slepebåten «Stadt Sløvåg» fikk onsdag kveld sleper om bord i «AQS Tor» og den er nå under slep til Florø. Ventet ankomst er kl. 01.00 natt til torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Dette er en gladnyhet av dimensjoner. Nå håper vi ferden inn blir så grei som mulig, sier teknisk sjef Kristian Hjertvik i AQS AS i en melding.

AQS vil selv sende sin egen båt, «AQS Njord», sørover til Florø for å slepe «AQS Tor» nordover til Kolvereid.

- Moen Marin er veldig fornøyd med å ha fått informasjon om at båten er berget og på vei til land, sier daglig leder Terje Andreassen i Moen Marin AS, som i morgen vil ha ansvarlig prosjektleder på plass for å inspisere båten når den har kommet til havn.

- Båten har vist meget imponerende styrke og gode sjøegenskaper. Forhåpentligvis vil vi få se båten i operasjon for oppdrettere langs hele Norskekysten om ikke altfor lenge, sier Andreassen.

Slepebåten «Stadt Sløvåg» fikk onsdag kveld sleper om bord i «AQS Tor». Foto: Stadt Sløvåg/Stadt sjøtransport

- Svært lettet

Ove Løfsnæs, daglig leder i AQS sier han er svært lettet over at fartøyet er under kontroll igjen.

- Samtidig er vi veldig spente på hva som møter våre og Moen Marin sine folk når de kommer om bord i morgen.

Løfsnæs retter samtidig en stor takk til Per Wilhelm Saltvedt og hans folk på Stadt Sløvåg med skipper Roman Antons i spissen, for en utmerket operasjon på Stadthavet.   

Se flere bilder fra slepet under.