Flyter: «AQS Tor» vil bli forsøkt slept med været, trolig i retning Måløy eller Florø. Foto: Stadt Sløvåg.

Oppdatert: Berging av «AQS Tor» i gang

AQS har i samarbeid med Moen Marin og Gjensidige engasjert Stadt sjøtransport for å forsøke å berge den nye servicebåten «AQS Tor» som løsnet og falt av lastefartøyet «Eemslift Hendrika» i uværet utenfor Ålesund tirsdag. 

Publisert Sist oppdatert

Onsdag formiddag ankom slepebåten «Stadt Sløvåg» «AQS Tor» som falt av lastefartøyet «Eemslift Hendrika. Servicefartøyet ligger cirka 27 nautiske mil rett vest for Stadt, og den driver sørover med cirka 2 knops fart.

Ifølge en statusoppdatering fra Stadt sjøtransport er det nå en liten kuling fra nord, samt rotete sjø med signifikant bølgehøyde rundt 6 m (4 m dønning), men været skal altså være i bedring.

På grunn av bevegelsene i båten og flytende tauverk, har kapteinen besluttet å avvente forsøk på oppkobling. «AQS Tor» driver sørover og sjødyktigheten ser ut til å være intakt, ifølge oppdateringen.

- Kapteinen antar nå at man kobler opp i morgen tidlig, skriver Ove Magne Ribsskog, kommunikasjonsleder i AQS i en e-post.

Daglig leder Ove Løfsnæs i AQS AS opplyser at det er AQS som har bestilt bergingen, men det skjer i et tett og godt samarbeid med Moen Marin og Gjensidige Forsikring. Foto: Kystvakta/KV Bergen

Daglig leder Per Wilhelm Saltvedt i Stadt sjøtransport opplyste tidligere at det er etablert kontakt med kystvaktskipet Sortland som ligger i området og overvåker de to drivende fartøyene.

- Det ser ut til at været vil roe seg utover dagen. Vi avventer været, og vil ikke gjøre noe før det det er sikkert og forsvarlig. Bølgehøyden er ventet å gå ned etter hvert, sa Saltvedt tidligere.

Les også: AQS-båt har falt av havarist

Vil forsøke å slepe

AQS Tor vil bli forsøkt slept med været, trolig i retning Måløy eller Florø.

Daglig leder Ove Løfsnæs i AQS AS opplyser at det er AQS som har bestilt bergingen, men det skjer i et tett og godt samarbeid med Moen Marin og Gjensidige Forsikring.

- Det ser lovende ut, sier Løfsnæs, som håper det nå blir mulig å berge nybåten.

Kyst.no har også forsøkt å kontakte Moen Marin med spørsmål om de andre havbruksfartøyene som befinner seg om bord på «Eemslift Hendrika», men selskapet har ikke svart på våre henvendelser