GMO-laks fra Aquabounty Technologies.

Aqua Bounty er trygg på at de får godkjent GMO-laks

Aqua Bounty er fremdeles trygg på at amerikanske myndigheter vil opprettholde godkjennelsen av deres genmodifisert laks. De mener at GMO-laks har vært gjennom de strengeste og mest omfattende vurderinger i historien, melder Fish Farming Expert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

En koalisjon av frivillige organisasjoner har saksøkt den amerikanske FDA for godkjenning av Aqua Advantage laks, melder Fish Farming Expert. 

Koalisjonen består av flere miljøorganisasjoner som er kjente kritikere av genteknologi , blant andre Centre of Food and Safty og Friends of the Earth.  De hevder at FDA gjennom å godkjenne GMO-laksen bidrar til å øke risikoen for at denne typen laks rømmer og utgjøre en trussel for villaksbestander.

GMO-laks fra Aqua Advantage. Foto: Laura Braden.

Ikke en fisk rømt på 20 år

Aqua Bounty viser på sin side til at produksjon av GMO-laks er omgitt av svært strenge sikkerhetsrutiner når det gjelder rømming. I selskapets 20 årige historie har det ikke vært et eneste tilfelle av rømt fisk.

Fisken holdes i tanker og er omgitt av fysiske, kjemiske og biologiske barrierer. Sterilisering (all fisk er Triploid hunner, som inneholder tre sett med DNA i stedet for de vanlige to) sikrer fisken kan ikke reprodusere.

Administrerende direktør i Aqua Bounty Technologies, Ron Stotish mener at de har en god sak.

- Aqua Bounty er overbevist om at godkjenningen blir stående, blant annet fordi FDA har vært usedvanlig grundig i vurderingen bak godkjenning av vår søknad, sier han i en pressemelding.