Illustrasjonsbilde fra rognkjeks-produksjon. Foto: Linn Therese Skår Hosteland

Vil bli totalleverandør til rensefisk

Utstyrsleverandørene Aqua Circle og OK Marine inngikk nylig et samarbeid.- Aqua Circle er gode på sitt og OK Marine er gode på sine produkter, så hvorfor ikke promotere hverandre?, spør Øyvind Kristoffersen daglig leder i OK Marine.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapene  slår seg sammen for å kunne tilby kundene komplette løsninger til rensefisk, med kombinasjon av produkter fra begge selskap, opplyser de.

- Rensefisk er vår spesialitet, og vi har vært ledende på utstyr av rensefiskartikler siden dette «tok av» i 2010, sier Kristoffersen til kyst.no.

Han legger til at gründer Jonny Møgster i Aqua Circle som tidligere jobbet for Lerøy, har brukt produktene deres i Lerøysystemet med stor tilfredshet. Samtidig har han vært en god ambassadør for OK Marine.

Promoterer hverandre

- Jeg er mye rundt hos kunder og oppdrettere, og ser litt av hvert av nye produkter. Aqua Circles fôringsautomat er absolutt den beste blant mange fôringsautomater, mener jeg. Like ens vaskemaskinen for skjul, legger Kristoffersen til.

"Hold på det vi er gode på",  er Ok Marines forretningsprinsipp, men også en fordel for leverandørene, ifølge Kristoffersen.

- Aqua Circle er gode på sitt og vi er gode på våre produkter, så hvorfor ikke promotere hverandre? I stedet for å kopiere, som vi opplever mye av. Vi hadde ikke hverandres produkter i vårt varespekter da vi møtte hverandre. Vi ønsker jo å være komplette leverandører innen rensefiskartikler. Sammen er vi både best og rimeligst på dette nå, mener Kristoffersen.

Samspill i naturen er løsningen

Han tror løsningen for optimal bruk av rensefisk, ligger i å se på hvordan naturen selv løser problemer.

- Over alt i naturen er det et samspill mellom artene. Oksehakkere og vannbøfler, krokodiller og fugler - hvor fuglene  hakker midd ut av krokodillekjeften. Hai og snyltefisk, og så videre. Like ens er det med laks og rensefisk. Ved å legge til rette for dette samspillet kan laksenæringen bli en bærekraftig næring. Ingen er vel lenger i tvil om at rensefisk virker, sier han.

Daglig leder Tor Espen Skoglund og grûnder Jonny Møgster. Foto: Aqua Circle/presse.

Kristoffersen viser til at de hele tiden arbeider med nye artikler for å optimalisere både fangst, velferd og bruk og gjenbruk av rensefisk.

Daglig leder Tor Espen Skoglund i Aqua Circle forteller at samarbeidet er kommet på plass for at de skal utfylle hverandre best mulig.

- Både OK Marine og vi mangler noen produkter for å kunne fremstå som en totalleverandør innen løsninger for hold og bruk av rensefisk, sier Skoglund.

Aqua Circle utvikler seg stadig og fikk nylig nye nettsider. Denne uken er de travelt opptatt på rensefisk-turne sammen med Biomar, hvor seminarene arrangeres i byene Bergen, Ålesund og Førde.

- Aqua Circle er invitert med og vil under foredrag om våre produkter også informere om samarbeidet og vise til produktene til OK Marine, opplyser Skoglund til kyst.no.