Knut Røflo inntar sjefsstolen i AquaGen Europa.
Knut Røflo inntar sjefsstolen i AquaGen Europa.

Han blir ny administrerende direktør i AquaGen Europa

Knut Røflo (53) tiltrer stillingen som ny administrerende direktør i AquaGen Europa 1. november 2022.

Publisert

Det skriver selskapet i en pressemelding fredag.

Knut har de siste 20 årene hatt en rekke ledende stillinger i Cermaq, EWOS og Felleskjøpet. I dag er han administrerende direktør i Felleskjøpet Fôrutvikling (FKF), samt leder av styret i Foods of Norway. Han sitter også i styret til Topigs Norsvin, et avlsselskap for gris.

I sine 13 år i stillingen som administrerende direktør har Knut ledet FKF gjennom en fase med omstilling og kommersialisering i en sektor med økende internasjonal konkurranse.

En omfattende prosess

AquaGen skriver at de fremover skal befeste sin posisjon i det globale rognmarkedet og møte nye utfordringer og behov fra markedet med innovasjoner og konkurransekraft gjennom hele verdikjeden.

- Vi har vært igjennom en omfattende prosess for å finne den riktige lederen i AquaGen. Knut har solid ledererfaring og kompetanse, i tillegg er han en visjonær, engasjert og fremtidsrettet leder som vil bidra til at vi lykkes med ambisjonene våre både i inn- og utland, sier styreleder i AquaGen Odd Magne Rødseth.

Knut Røflo er utdannet Cand. Agric. fra Norges landbrukshøgskole/NMBU med hovedfag i bedrift og ledelse, senere supplert med en Master of Management fra handelshøyskolen BI.