Databaseansvarlig i Aqua Knowledge, Ole Matre. Foto: Aqua Knowledge.

Passerer 100 fartøy i Aquacom Vessels

Selskapet Aqua Knowledge AS med base i Haugesund har hatt stor pågang etter lansering av Aquacom modulen «Vessels».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Modulen ble lansert i juni 2017 og i løpet av høsten har over 100 fartøy mellom 8 og 15 meter fått et nytt digitalt hjem og det forventes ytterligere økning utover i 2018, dette skriver selskapet i en pressemelding.

Databaseansvarlig i Aqua Knowledge; Ole Matre - uttaler i meldingen at pågangen har vært ekstra stor den siste måneden på grunn av forskriften som trer i kraft ved årsskiftet.

- De fleste kundene har god kontroll på papirene, men Aquacom Vessels gjør at dokumentasjonen blir mer systematisert og lettere tilgjengelig for ansatte og for eksterne kontrollører. Det settes også opp elektroniske sjekklister og avviksregistrering som gjør at regelverket blir enklere å etterfølge for den enkelte bedrift uttaler Matre. 

Aquacom modulen «Vessels» kan benyttes til alle typer fartøy. Oljeskift, sikkerhetsutstyr, opplæring og sertifikater er noen av funksjonene som dekkes i denne modulen.

Om Aquacom:

  • Systemet gir god oversikt og kontroll over alt teknisk utstyr som inngår i oppdrettsselskapets virksomhet.
  • Teknisk drift, sertifisering, vedlikehold og ressursplanlegging er fullintegrert i Aquacom familien som består av modulene; offshore, onshore, vessels og planner.
  • Modulene kan benyttes som uavhengige moduler eller settes opp samlet til et helhetlig integrert drifts og vedlikeholdssystem for hele verdikjeden.

Om Aqua Knowledge AS:

  • Aqua Knowledge er et teknisk konsulentselskap med base i Haugesund.
  • Selskapet har 12 ansatte og har spesialisert seg på tekniske analyser av not og fortøyningssystemer i tillegg til drift og utvikling av databasetjenesten Aquacom.
  • Aqua Knowledge er et heleid datterselskap i Mørenot Konsernet.