3D-Model av innendørs lakseanlegg i Newfoundland, Canada. Foto: PRNewsFoto/Aqua Maof Group.

Dobling av produksjonen i Newfoundland

AMG Norge, et datterselskap av Aqua Maof Group, ble valgt av Grieg NL til å bygge verdens største innendørs oppdrettsanlegg i Newfoundland. Anlegget er forventet å starte bygging i 2017 og vil koste rundt 60 millioner USD.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Grieg NL valgte AMG Norge, et datterselskap av Aqua Maof Group, til å bygge sitt nye klekkeri og postsmolt anlegg i Marystown, Newfoundland. Det skriver selskapet AMG Norge i en pressemelding.

Anlegget, som vil distribuere Aqua Maof nye RAS teknologi, vil produsere 7.000.000 smolt som strekker seg opp til 1500 gram. Grieg NL vil produsere smolt til 11 merd for en matfisk produksjon på 33.000 tonn atlantisk laks i året. Den samlede investeringskostnaden er anslått til 200 millioner USD.

Det nye anlegget i Newfoundland vil være den største og mest avanserte i verden for laks. Denne konstruksjonen blir det andre avanserte RAS anlegg i verden som selskapet har bygget.

Dobling av produksjonen innen 2023

Byggingen av klekkeriet vil bli fullført i 2017 med byggingen av de vokser ut områder satt til å begynne i 2017 også. Selskapene forventer at anlegget årlige produksjonen å nå 33.000 tonn innen 2023. Dette vil mer enn doble Newfoundlands og Labradors nåværende produksjon av atlantisk laks.

-Vi er glade og beæret over å bli valgt av Grieg NL å bygge verdens mest avanserte RAS anlegg som utnytter både selskapets teknologi og havbrukserfaring. Vår avanserte løsning for innendørs fiskeproduksjon er bærekraftig, miljøvennlig og kostnadseffektiv. Dette anlegget vil være en bekreftelse på at vår teknologi er den beste løsningen for å havbruksnæringens utfordringer og den økende etterspørselen etter sjømat i alle markeder, sier David Hazut, administrerende direktør i Aqua Maof.

Knut Skeidsvoll, daglig leder i Grieg NL, er glad for å samarbeide med AMG Norge og Aqua Maof å bygge verdens mest avanserte RAS anlegg, og mener Aqua Maof vil beskytte prosjektets verdier om bærekraft, opprettholde de høyeste miljøstandarder.