Gardintare-grûnderen Lars Berg-Hansen fra Norseaqua sammen med noeat han vil i løpet av året lansere flere spennende nyheter. Til venstre: Sveinung Kristiansen, Liza-Marie W. Isaksen, Lars Berg-Hansen, Lars Magnus Alstad. Foto: Therese Soltveit
Gardintare-grûnderen Lars Berg-Hansen fra Norseaqua sammen med noeat han vil i løpet av året lansere flere spennende nyheter. Til venstre: Sveinung Kristiansen, Liza-Marie W. Isaksen, Lars Berg-Hansen, Lars Magnus Alstad. Foto: Therese Soltveit

Aqua Nor: Gardintare-grûnder satser på Petter Smart løsninger

Gardintare-grûnderen Lars Berg-Hansen fra Norse Aqua har hatt en travel Aqua Nor messe. På messa i år lanserer han Brattland notliner, som er et samarbeid med Akvapartner.

Publisert

- Satsingen på å fjerne lakselus og skape et godt miljø for rognkjeksen er viktige satsinger for selskapet vårt, sier daglig leder Lars-Berg Hansen fra Norseaqua til Kyst.no, da vi treffer han på Aqua Nor messa i Trondheim. 

Hvilke eksakte løsninger selskapet vil lansere, vil den daglige lederen ikke utdype. Men selskapet samarbeider tett med forskjellige oppdretterne, for å få på plass løsninger som det er et behov for i bransjen, som kan gjøre hverdagen enklest mulig for de.

- Vi ønske ikke bare å utvikle smarte løsninger men Petter Smart løsninger, sier gründeren med et smil.

Les også: Ung grûnder tar opp kampen mot lakselusen 

Norseaqua standen har blitt godt besøkt under messen og utstilleren blir stadig avbrutt av interesserte folk som går forbi den iøynefallende standen som er dekket av gardintare.

Den første timen under Aqua Nor messa solgte daglig leder Lars Berg-Hansen tre notline-maskiner.

- På messa i år har vi salg og markedsføring av Brattland notliner samt våre tidligere produkter, sier Berg-Hansen. 

Han legger til at det er Einar Brattland fra Brønnøysund som har utviklet notlineren, men Norseaqua har fått enerett på salget som er et samarbeid med Akvapartner.

Brattland har brukt tre år på å utvikle notlineren, forklarer Berg-Hansen.

Satser på flere produkt

- Fremtiden mener vi er svært lovende, men vi har tatt enorme steg i utviklingen i selskapet og utvidinger, vi vil derfor prøve å roe litt ned. Slik at vi kan få best mulige resultat fremover med produktutviklingen, sier Berg-Hansen til kyst.no.

Avdelingsleder Lars Magnus Alstad sier de ønsker å satse på flere unike produkter, ikke bare gardintaren. 

- Fôringsautomaten for rensefisk er godt solgt, og vi føler det er en enkel løsning og lett i bruk. Det er nettopp derfor vi tror den har solgt så bra. Til nå har vi solgt 500 stykk, sier Berg-Hansen.

- Det er relativt enkelt opplegg, den krever ingen strøm, den er robust og tåler mye hardt vær, fortsetter han.

Med seg på laget har Norseaqua fått Sveinung Kristiansen som skal ha rollen som operativ leder, slik at Lars Berg-Hansen kan ta seg av salg og utviklingen, legger karene til.

Aqua Nor messa avsluttes idag, men du kan møte Norseaqua på stand B-129 ut dagen.