Thermoliceren til Steinsvik under uttesting i Chile.
Thermoliceren til Steinsvik under uttesting i Chile.

– Ekstremt gledelig at Thermoliceren gjør det bra

Steinsvik group sier neste steg for Thermoliceren blir nok å få den i drift utenfor Norge. - På Aqua Nor skal vi vise frem maskinen og regner med at det blir greit med interesse rundt den, sier Tore Laasand til Kyst.no.

Publisert

Therese Soltveit

Laastad forteller tilbakemeldingene har vært gode fra oppdretterene som har brukt avlusingsverktøyet i sommer. 

Har dere noen andre nyheter til Aqua Nor Steinsvik kommer med?

- Vi kommer til å vise frem Subfeederen som fôrer under vann, neste generasjon av fôringsprogramvaren vår og en rekke andre produkter innen alt fra programvare til vannbehandling som har vært videreutviklet den siste tiden. Dere finner oss på stand D-321 og U-816, sier Laastad.

Tore Laastad Foto: Steinsvik AS
Tore Laastad Foto: Steinsvik AS

- Vi er i dialog med en rekke oppdrettere om Thermolicer og kommer nok til å levere en god del i månedene fremover. Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte enkeltsalg som har vært gjort helt nylig, men det har vært en god sommer for Steinsvik, sier en hemmelighetsfull Tore Laastad.

Les også: - Lusa dett av. Enkelt og greit

- Lakselus er en av hovedutfordringene i laksebransjen. Når vi har et effektivt, skånsomt og miljøvennlig verktøy i lusekampen og en selvfølge at dette er et område det må satses på. Produktet har vært jobbet med i åtte år. For oss er det ekstremt gledelig at Thermoliceren nå gjør det så bra, avslutter han.

I en uttalelse fra Veterinærinstituttet, sier de at instituttet har i samarbeid med flere oppdrettsselskap dokumentert fiskevelferd og testet effekten av Thermolicer, en ny og ikke-medikamentell metode for behandling mot lakselus. Resultatene viser at termisk avlusning gir betydelig reduksjon av antall mobile og voksne lus og er velferdsmessig forsvarlig.

Les også: - Thermoliceren er effektiv og velferdsmessig forsvarlig