Skuten legger til kai ved Honnørbryggen, like ved Radisson Royal Garden hotell under Aqua Nor. Foto: Steen-Hansen

Historisk seilskute til AquaNor

Verdens eldste seilende galease, MS Loyal kommer til Trondheim i forbindelse med AquaNor 24 – 27 august.

Publisert Sist oppdatert

Skuten ble bygget i 1877 for å frakte sild og var beregnet for å kunne seile på de store hav. I sine storhetsdager gikk den med fisk fra Nordland og Island, og seilte så langt som til Chile med klippfisk. I dag fungerer den som kulturbærer og møtearena for deltagere av årets havbruksmesse. 

Skuten legger til kai ved Honnørbryggen, like ved Radisson Royal Garden hotell. Her kan de med interesse for seilskuter eller akvakultur ta båten i øyesyn og slå av en prat om både historie og fremtiden til havnæringene. 

Det er selskapene Steen-Hansen og Fjord Maritime som står for arrangementet, to aktører som på hver sin måte går i bresjen for å forbedre miljøavtrykket fra havbruksnæringen. Med nye løsninger for hybrid drift og kobberfri notbeskyttelse forventer de stor interesse fra oppdretterne.

- Vi er spente på årets arrangement. Med smitteverntiltak og koronarestriksjoner blir dette en annen havbruksmesse enn det vi er vant til. Vi gleder oss uansett til å møte kunder og bekjente igjen, og har troen på at vi skal få til en flott samling i trygge rammer, sier daglig leder i Steen-Hansen, Svein Ove Rabben.