Aqua Nor 2021 er nå i full gang, og messeområdet begynner sakte men sikkert å fylle seg opp med folk. Her er fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen under åpningen av Aqua Nor 2021. Foto: Pål Mugaas Jensen

Nå er Aqua Nor i gang

En fysisk Aqua Nor-messe føles som en av de første stegene på veien tilbake til en normal hverdag. På årets messe har arrangøren håp om at det skal komme ca 20 000 besøkende.

Publisert Sist oppdatert

Aqua Nor 2021 er nå i gang i Trondheim Spektrum og varer frem til fredag 27. august.

Kjell Ingebrigtsen, styreleder i Stiftelsen Nor-Fishing og Rita Ottervik, ordfører i Trondheim ønsket velkommen til messen som for første gang blir arrangert både fysisk og digitalt.

Den offisielle åpningen var det fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen som stod for. 

Aqua Nor har siden 1979 vært et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen, og er i dag verdens største messe for akvakultur-teknologi.

Les ogsåMorefish og Norsk Fiskeoppdrett arrangerer RAS-seminar på Aqua Nor

Tror på 20 000 besøkende

Erik Hempel er kommunikasjonssjef for AquaNor-messen og har nylig uttalt til Kyst.no at de regner med færre fysisk besøkende enn vanlig, og veldig få fra utlandet.

- I 2019 hadde vi ca 28 500 fysisk besøkende fra 75 land. Utlendingene utgjorde da vel 20 % av totalen. Så hvis vi bare trekker fra 20 %, kommer vi til 22 800. Men vi må nok trekke fra en del nordmenn også, så vi skal være fornøyde med ca. 20 000, tror jeg, opplyste han. 

Aqua Nor 2021 arrangeres i henhold til smittevernveilederen for vare- og handelsmesser, som er utarbeidet av Standard Norge på oppdrag fra Handels- og fiskeridepartementet. Det innebærer at messen følger konkrete retningslinjer for å ivareta smittevernet under hele messen, og at de legger opp til en trygg samling i Trondheim.

- Vi kommer til å anbefale bruk av ansiktsmasker, at man holder god avstand, og at man hyppig vasker hendene. Det blir satt ut sprit over alt, forteller Hempel. 

Alle besøkende på Aqua Nor skal scannes inn og ut av messeområdet, men man trenger ikke vise koronasertifikat.

Aqua Nor har satt maks kapasitet til 5000 besøkende samtidig. Det innebærer 8 kvm pr. person. Messeområdet er 40.000 kvm ute og inne.

Se messeprogram her. 

Kyst.no/Norsk Fiskeoppdrett er tilstede på Aqua Nor, og vil fortløpende oppdatere siden med saker fra messen. Det er også mulig å komme innom vår stand D-306 for å få en rykende fersk utgave av siste Norsk Fiskeoppdrett-magasin.