Illustrasjon av HALO-systemet. Foto: Aqua Robotics.
Illustrasjon av HALO-systemet. Foto: Aqua Robotics.

Aqua Robotics inngår avtale med Mowi

Aqua Robotics og Mowi inngått samarbeid om å bruke HALO-systemet på tre nye lokaliteter.

Publisert

HALO-roboten brukes for rengjøring av oppdrettsnøter, og Aqua Robotics som leverer teknologien har nå sikret en ny aktør som utvider bruken av robotene.

- Vi gleder oss til tiden framover, vi mener teknologien vår vil snu opp/ned på markedet for notrenhold i oppdrett. Derfor gleder vi oss virkelig til å utvikle HALO-systemet videre, til å utvikle organisasjonen og tjenestene til bransjen, sier administrerende direktør i HALO Knut Molaug i en pressemelding.

HALO-robot er det første fullautomatiske systemet for renhold av oppdrettsnøter. En HALO-robot monteres i hvert merd og den jobber så døgnet rundt med å holde nota ren og fri for groe.

Selskapet påpeker at det er mange fordeler for oppdrettsselskapet med å alltid ha ren not – generelt kan man si at fisken får et bedre miljø og dermed bedre vekst- og trivselsforhold. I tillegg er det viktig for hele oppdrettsbransjen at bruken impregnering på nota med innehold av biocider og/eller kobber kan nå
kan fjernes helt. Samtidig reduseres energiforbruket for notrenhold til kun en brøkdel i forhold til dagens tradisjonelle metoder.

- Vi i Aqua Robotics er svært fornøyde med at vi nå har kommet til dette punktet, det har vært mye hardt arbeid over lang tid for å komme dit vi er nå. Å utvikle ny teknologi er alltid krevende og oftest mer krevende enn man forventer når man starter utviklingen – slik har det også vært denne gangen. Det er ikke tvil om at vår utholdenhet har vært avgjørende for at vi nå har kommet til dette punktet, sier Molaug.