Tar grep for vekst. Knut Molaug, til venstre, lar Kjetil S. Njærheim få grep om kommersialiseringen av Aqua Robotics.

Ny daglig leder i Aqua Robotics

Aqua Robotics går nå over i en ny fase der daglig leder, Knut Molaug, trer til siden og overlater kontrollstikken til Kjetil S. Njærheim (36).

- Aqua Robotics er nå ferdig med oppstartfasen hvor vi har hatt fokus på innovasjon og produktutvikling siden 2017. Framover skal vi gjennom en fase med kraftig vekst både i Norge og utlandet. Det er derfor naturlig å få inn en leder som har mye energi og samtidig solid erfaring innen kommersialisering av teknologi, sier Molaug som fortsatt vil være aktivt med som styreleder og rådgiver.

Kjetil S. Njærheim er fra Jæren. Han har en mastergrad i International Business og har tidligere vært sentral i oppbyggingen av Envirex Group, et av de nyere jærske teknologieventyrene.

- Selv om jeg ikke har erfaring fra havbruk, ser jeg at mye av teknologierfaringen min er overførbar. Godt fotfeste i det omfattende industrimiljøet på Jæren gjør også at jeg har oversikt over den omfattende kompetansen og kapasiteten som finnes i nærområdet. At vi har så mange ressurser lokalt sikrer kjapp og fleksibel produksjonskapasitet, sier Njærheim.

Stor bestilling

- Et av Norges ledende havbruksselskap har nå bestilt mer enn 50 nye HALO-systemer. Det er like mange som vi leverte i hele 2023. For oss er dette en solid bekreftelse på at markedet er klar for ny og mer miljøvennlig notrenseteknologi, sier Njærheim som også understreker at Aqua Robotics kommer til å drive aktiv videreutvikling av både teknologien og en rekke tilleggsfunksjoner. Blant annet samarbeider selskapet med SalMar Aker Ocean om utvikling av robotbasert notrensesystem for verdens første oppdrettsanlegg til havs.

Fokus på tjenesten, ikke teknologien