Brønntbåten er av designtypen Vard 8 50. Illustrasjon: Vard

Ny brønnbåt til Fjordlaks Aqua – skal opereres av Intership

Fjordlaks Aqua har gjennom sitt heleide datterselskap Aqua Shipping AS, kontrahert en brønnbåt med ett brønnvolum på 1400 m3 hos Vard, for levering medio 2018. Denne skal opereres av Intership.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vard Aukra har signert kontrakt på bygging av en brønnbåt til Ålesund-baserte Fjordlaks Aqua. Det skriver verftet i en pressemelding.

Fartøyet av designtyoen VARD 8 50, utviklet av Vard Design i Ålesund, skal leveres i tredje kvartal 2018. Skroget skal bygges ved Vard Braila i Romania.

Brønnbåten blir 60,5 meter langt og 14 meter bredt, og får et diesel-elektrisk fremdriftssystem.

Intership har vært sentral i design- og kontrakts arbeidet og skal forestå byggeoppfølgingen. Intership vil etter ferdigstillelse ta båten inn i en fem års Bareboat avtale fra Aqua Shipping og videre ett Time Charter på fem år mot Fjordlaks Aqua.

Kontraktsigneringen: f.v. Ola Holen, Roger Hofset, Trond Håkon Schaug-Pettersen, Magne Håberg, Kjetil Opshaug og Ole Peter Brandal. Foto: Vard.

- Med denne strukturen oppnår vi at driften av fartøyet skjer av en profesjonell partner som har fullt ansvar for drift, vedlikehold og kvalitet på tjenesten. I prosjektfasen har det vært nødvendig og betryggende å ha med Intership med Flåtesjef Kjetil Opshaug som prosjektleder. Sluttføringen av design og kontrakt er krevende og komplisert og fordrer en profesjonell partner som Intership, sier Roger Hofseth, adm.direktør i Fjordlaks Aqua.

Dette blir brønnbåt nummer 5 for rederiet Intership, som startet sin operative aktivitet i april 2014. Foruten denne båten til Fjordlaks Aqua, opererer de en båt for Grieg Seafood ASA i Finnmark, en båt for Marine Harvest i Skottland og to båter for Marine Harvest i Canada.

Selskapet har dermed på kort tid rukket å bli en betydelig brønnbåtaktør.

- Vi er glade og stolte over å ha blitt valgt som partner av Fjordlaks Aqua i dette prosjektet. Vi tror at flere oppdrettere vurderer samme struktur som Fjordlaks Aqua nå har valgt, og de blir en god referanse for oss, sier adm. direktør i Intership AS, Ole Peter Brandal.