Brønnbåten Martin Sæle går for Grieg Seafood Shetland. Bilde: Salmon Star.

Brønnbåtreder overlater roret til sønnen

Brønnbåtrederiet Salmon Star som er hjemmehørende på Austevoll har fått ny daglig leder. Martin Bjånesø Sæle (28 år) overtar etter faren Svein Martin Sæle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Salmon Star har brønnbåten «Martin Sæle» i sin portefølje. Den ble bygget i 2016 og går for Grieg Seafood på Shetland.

Også styret har oppdatert sin sammensetning:

Styrets leder er Svein Fagerbakke; styremedlemmer er Svein Hatlevik, Berit Johanne Sæle, Nils Johannes Sylta, Svein Martin Sæle; varamedlemmer er Magnus Sæle Sylta og Jarle Sæle.

Svein Martin Sæle har over 30 års erfaring med brønnbåter. Nå overlater han roret i Salmon Star til sønnen. Bilde: Eivind Senneset.

Selskapet ble stiftet i 2015 og er 50 % eid av Mowi Star Holding, som også eier 100 % brønnbåtrederiet Gerda Sæle, som igjen har en brønnbåt med samme navn.

Andre halvdel av selskapet er eid av Aqua Star Invest.

Sistnevnte selskap gikk sammen med seks oppdretter sammen om å søke seks utviklingstillatelser for et lekterkonsept som bruker “flytteteknologi og hevertprinsipp

De fikk imidlertid avslag fra Fiskeridirektoratet  på konseptet i slutten av januar.

Begrunnelsen var at da servicelekteren ikke direkte skulle benyttes til produksjon av fisk, og heller ikke ville være en permanent komponent som er i kontinuerlig bruk i oppdrettsanlegget. Fiskeridirektoratet vurderte derfor ikke teknologien for å være produksjonsteknologisk utstyr.