Aquabyte ble den første vinneren av Salmonexpert sin velferdspris «Happy Salmon».

Aquabyte stakk av med velferdspris

Kyst.no sitt chilenske søsternettsted delte onsdag ut «Happy Salmon», som er deres versjon av den norske fiskevelferdsprisen.

Publisert

Onsdag delte Salmonexpert ut den nye prisen «Happy Salmon» under «AquaSur»-messen i Chile. Prisen har til hensikt å fremheve selskaper eller prosjekter som har oppnådd gode resultater innen dyrevelferd, som stadig er et viktigere aspekt innen havbruksnæringen.

Gian Paul Ricapito, daglig leder i Salmonexpert, som er Kyst.no sitt søsternettsted.

I Norge er Fiskevelferdsprisen innstiftet som en utdeling for å stimulere til økt kompetansedeling og bedre fiskevelferd. Der er det Norsk Fiskeoppdrett og Fiskevelferdsforumet, som er en samarbeidsplattform for Veterinærinstituttet og Havforskningsinstituttet, som står bak prisen. Det er tilsvarende denne prisen de nå også har begynt å dele ut i Chile.

Onsdag kunne Salmonexpert sin daglige leder, Gian Paul Ricapito dele ut prisen for første gang. De tre som var valgt ut av juryen til å kjempe om prisen var Aquabyte, Humane Farm Animal Care (HFAC), og brønnbåtrederiet Nachipa.

Til slutt ble det klart at det var Aquabyte sin teknologi som sto igjen som vinner, og dermed ble første vinner av Salmonexpert sin «Happy Salmon». 

Bryton Shang, daglig leder i selskapet, sier i en kommentar til Kyst.no under messen at de ikke var forberedt på å vinne, men han sier det likevel er en stor ære for selskapet å få den gjeve prisen, som har til hensikt å fremme god fiskevelferd.

Bryton Shang i Aquabyte, her fra en tidligere anledning.