Olve Byre (t.v.) er salgssjef i Imenco Havbruk AS, mens Bryton Shang (t.h.) er CEO i Aquabyte. Nå inngår selskapene partnerskap.

Et lusetellingskamera skal bli resultatet når Aquabyte og Imenco Havbruk inngår partnerskap

Maskinlæringsselskapet Aquabyte og Imenco Havbruk annonserer et partnerskap for et undevannskamera utstyrt med maskinlæringssystem

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Aquabyte er et San Francisco- og Bergensbasert selskap. De utvikler maskinlærings og maskinsynsmodeller som skal kunne brukes til å telle lakselus, måle biomasse og vurdere fiskehelse direkte i merd. Imenco Havbruk, er et datterselskap av det norske offshore/subsea-selskapet Imenco, leverer bla. kameraløsninger, LED-belysning ROV.

- Ved å kombinere norsk undervannsteknologi og maskinlæringssoftware fra Silicon Valley håper selskapene å tilby norske fiskeoppdrettere det beste fra to verdener. Et Aquabyte-kompatibelt kamerahus utviklet av Imenco opererer to 4K kamerasensorer og bruker tilleggslys til å lyse opp overflaten på fisken for å øke overflatekontrasten. Rsultatet er at kan kan detektere alle stadier av lakselus ut fra bilder, skriver Aquabyte i en pressemelding.

- Med dette partnerskapet kan både Aquabyte og Imenco fokusere på det de kan best – Aquabyte utvikler algoritmer og Imenco utvikler kamera, sier CEO I Aquabyte, Bryton Shang i pressemeldingen. 

Aquabyte skriver i meldingen de planlegger å tilby flere produktlinjer som er kompatible med Imenco sitt kamerasystem. Det første produktet som lanseres er lakselustelling, etterfulgt av biomassestimering og fiskehelsevurdering. Programvaren bruker avansert maskinlæringsteknikker og er også I stand til å re-identifisere unik fisk.

Kamerasystemet er forventet leveringsklart tidlig 2019.