Steve Tucker går inn som COO og president i Aquabyte.

Han blir ny president i Aquabyte

Steve Tucker tiltrer rollen som Chief Operating Officer (COO) og president i Aquabyte fra 1. november.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Steve har bred internasjonal erfaring, og har de siste årene vært CEO i det bergensbaserte selskapet itslearning.

- Steve tar med seg mange års erfaring som kommersiell leder og CEO fra norske og internasjonale teknologibedrifter. Jeg er sikker på at han vil bidra til å bygge selskapet vårt videre, bringe oss til neste vekstnivå og ytterligere styrke Aquabyte, sier Bryton Shang, grunnlegger og CEO i Aquabyte.

Bryton Shang, grunnlegger og CEO i Aquabyte.

Aquabyte har hovedkontor på Damsgård i Bergen, og utvikler et overvåkingssystem som med undervannskamera og avansert maskinlæring/AI analyserer tusenvis av bilder tatt av fisk i fiskeoppdrett. Systemet brukes i dag på anlegg over hele verden, og er et viktig verktøy når oppdrettere skal ta kritiske beslutninger for økt fiskevelferd, bærekraft og produksjons-effektivitet. I 2020 var Aquabyte det første selskapet som fikk Mattilsynets godkjenning for automatisk telling av lus på oppdrettslaks og -ørret.

Steve Tucker vil arbeide fra Aquabytes hovedkontor i Bergen når han trer inn som COO og president 1. november. 

- Jeg er svært glad for å kunne bli en del av Aquabyte i denne spennende tiden for havbruksnæringen. Teknologien og produktet som Aquabyte utvikler gjør allerede en stor forskjell på oppdrettsanlegg rundt om i verden, og er avgjørende for å oppnå en bærekraftig fiskeproduksjon som kan møte den globale etterspørsel etter mat, sier Steve Tucker.

Se også video fra Kyst.no sitt besøk hos Aquabyte i vinduet under.