Annonsørinnhold

Aquabyte-sjefen på samtaler i Det hvite hus

Aquabyte var nylig invitert til Det hvite hus for å snakke om hvordan selskapet endrer oppdrettsnæringen til havs. I samtalene diskuterte Aquabyte-leder, Bryton Shang hvordan verdens behov for protein kan møtes uten klima-uvennlig matproduksjon.

For tiden er en rekke offentlige organer i USA involvert i og opptatt av hvordan man relativt rask kan komme i gang med bærekraftig fiskeoppdrett offshore. De amerikanske myndighetene ønsker å oppdatere seg på hvordan blant annet Aquabyte sin teknologi kan adressere de ulike risiko-momentene forbundet med akvakultur. I Norge har dette vært på agendaen i mange år, og Norge er verdensledende på dette.

Norge representerer en enorm kunnskapsbank basert på stor innsats fra veldig mange på merdkanten

Representantene Aquabyte møtte mener det er på tide å legitimere aquakultur generelt, og understreket hvilken strategisk ressurs USAs lange kystlinje representerer. - Det er uheldig at USA henger etter i en utvikling som er viktig for både planeten og nasjonen, sa de.

Aquabyte utvikler systemer for fremtidens matvareproduksjon, og akvakultur er en av verdens raskest voksende sektorer på dette området, og tilbyr en relevant løsning på det globale matunderskuddet. – Vi bruker avansert programvare for å gjøre matvareproduksjon mer effektivt, bærekraftig og inntekts-bringene, fortalte Bryton Shang representantene i Det hvite hus.

- Aquabyte legger vekt på å alltid ha et verdikjede-basert fokus. Vi legger til rette for bruk av data som grunnlag for både fiskevelferd, optimalisering av produksjon og automatisert fiskeoppdrett. Sammen med oppdrettere utvikler vi autonome enheter som styrer produksjonen i merden og leverer de beslutningsverktøyene næringen trenger.

Den største fordelen med Aquabyte-plattformen og dataene vi produserer er det helhetlige synet på fiskevelferd og vekst. Å kombinere innsikt fra våre velferdsdata med vekst og fôringsytelse, gir unik informasjon om status for fiskegruppen. Å benytte disse dataene daglig hjelper oss å forstå trender og hendelser bedre, og gjør oss i stand til å handle raskere med høyere kvalitet.

Innsamling og analyse i én og samme løsning

Undervannskameraet til Aquabyte samler inn pålitelige, presise data om fiskens vekst, velferd, ytelse og miljø. Den tilhørende software-løsningen presenterer dataene i sanntid på en visuell og brukervennlig måte.

Global distribusjon og smartere datadrevne beslutninger

- Aquabyte sin selvbetjeningsmodell – et alt-i-ett kamera representerer en svært kritisk komponent i skjæringspunktet mellom datavisualisering og fiskebiologi. Smarte algoritmer muliggjør nøyaktige gjennomsnittsmålinger, og leverer sanntids-data til kundene våre hver dag, forklarte Shang.

Målet er som alltid; mer effektiv fiskeproduksjon

– Fiskevelferd er den største utfordringen i merden, og med vår teknologi kan kundene våre bruke velferdsdata i kombinasjon med lusedata og biomassedata. Det betyr bedre beslutnings-grunnlag i kritiske faser av produksjon.

Sunn fisk til lavere kostnad

Resultatet er bedre fiskevelferd og mer fisk raskere. Automatisk lusetelling, velferdsscoring og biomassekontroll. - Kort sagt gir vi kundene våre mer informasjon for å kunne ta databaserte beslutninger slik at inntektene økes, forklarte Bryton Shang.