Rognkorn hos Aquagen . Foto: Pål Mugaas Jensen.

Aquagen arrangerer 3 seminarer om forventninger til neste generasjon laks

Aquagen går inn i sin 12. generasjonen med avl siden -70-tallet, og vil markere det med seminaret Generasjonsskiftet 2016. Som vil bli arrangert i tre forskjellige norske byer og ha tre forskjellige program.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Aquagens avlsprogram for Atlantisk laks går i år inn i den 12. generasjonen med kunnskapsbasert avl siden 1970-tallet. - Vi ønsker å markere dette og inviterer til "Generasjonsskiftet 2016", et seminar med fokus på hva dere kan forvente av neste generasjon oppdrettslaks som skal leveres som rogn til høsten 2016, melder selskapet i en pressemelding.

- Vi vil samle settefiskprodusenter, matfiskprodusenter og andre interessenter for å utveksle erfaringer, ideer og presentere store nyheter om genetikkens bidrag til lusereduksjon, vekst og håndteringstoleranse, opplyser selskapet.

AquaGen

Lanserer nytt produkt

Høsten 2016 vil de også lansere en ny produktlinje kalt GEN-innOva.

- Vi startet dette arbeidet i 2010, og har kombinert tradisjonell- og ny avlsteknologi til å utvikle lakserogn som bedre kan møte dagens utfordringer i lakseoppdrett. Vi har fokusert på tre nøkkelegenskaper som er viktige hver for seg, og som samlet vil gi et betydelig bidrag i kampen mot lakselus. Påslag av lakselus vil reduseres med 30-40 %, økt veksthastighet vil gi en redusert produksjonstid i sjø på 1-2 måneder. I tillegg vil resistens mot AGD og CMS gi en laks med forbedret hjerte-og gjellehelse som langt bedre vil tåle håndteringsstress, melder selskapet på sine nettsider. 

De mener denne nye produktlinjen representerer en ny æra i bruk av ny kunnskap og teknologi for å fremskaffe genetiske egenskaper som kombinerer fiskevelferd og produksjonsoptimalisering.

- Vi ønsker å presentere dokumentasjonen som ligger til grunn for den nye produktlinjen og inviterer til seminarer som avholdes på tre steder:

  • Bodø: 31. mars 2016
  • Bergen: 12. april 2016
  • Trondheim: 14. april 2016. Programmet finner du her.